Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Dona,Bolek koniecznie muszę znaleźć inne źródło zaopatrzenia w worki niż sklep medyczny w mojej okolicy.Sklep jest jeden , w dodatku 40 km. od domu i tylko ze sprzętem firmy Coloplast a najgorsze jest to że strasznie zraziłam się do obsługi ponieważ delikatnie mówiąc chciała oszukać nas na 260 zł.Mama miala zlecenie na dwa miesiące i uprzejma pani przygotowałam nam pakunek mówiąc że to sprzęt za cały limit lecz poprosiłam o dokładny spis sprzetu i ceny.Okazało się że jednak limit nie zastał wykorzystany na co pani ekspedientka musiała rozliczyć się z nami uczciwe.
  • 10 lat temu
    dona dzięki ale ja właśnie prywatnie czekam na USGi mam termn na 20 pażdziernika bo lekarz jako jedyny ma najnowszy aparat i właśnie onkolog mi go polecił - niestety jako najlepszy to ma kolejkę ale ponoć jest tak dokładny że może zastąpić TK. Ile w tym prawdy?? we czwartek idę do urologa coby mi przepisała skierowanie na TK bez kontrastu badanie TK mam na 3 pażdziernik już nic nie przyspieszę bardzo się martwię ale co zrobic Sciskam Cie pozdrawiam
  • Gaja moje pierwsze rozpoznanie z 2006r carcinoma urotheliale in situ a po wlewkach BCG przemienił sie cis careinoma in situ synbol G 3 Pozdrawiam wszystkich
  • 10 lat temu
    .
  • 10 lat temu
    .
  • 10 lat temu
    Witajcie, u nas już wiadomo - radykalna pod koniec października, w Otwocku. Teraz trzeba zrobić wszystkie potrzebne badania. Dziewczyny kochane dbajcie o siebie, Margo posłuchaj Dony, ona ma rację. Nie można z tym zwlekać, zwłaszcza jak coś nie tak wychodzi w badaniach. Pozdrawiam serdecznie was wszystkich i odezwę się pewnie już później. PS. A wiecie, gdyby nie CIS (carcinoma in situ) u męża, może dałoby się jeszcze trochę pociągnąć terapię, ale tak to niestety. Nie udało się. Więc ten CIS to strasznie wredna rzecz... Ciekawa jestem, czy ktoś z Was też to miał?
  • 10 lat temu
    Margo piszesz że do lekarza dopiero za miesiąc , nie czekaj tyle tylko zrób to cholerne usg prywatnie i idź jak najszybciej, wiesz że czas jest najważniejszy a za m-c nie wiadomo co będzie z nerką,trzeba ją ratować póki pracuje,nam się wydaje że skoro sikamy to jest ok ale są różne choroby nerek i proszę cię nie odkładaj tylko działaj jak najszybciej, wiem że to wszystko kosztuje ale pewne rzeczy musimy jakoś przeskoczyć,ja bym poszłabym na TK i popytała czy można robić bez kontrastu ( mnie zmniejszyli dawkę,ale zrobili ), bo jak odłożysz w czasie to dalej nie będzie nic wiadomo, popytaj lekarza i tych co robią TK ,na pewno coś ci podpowiedzą, na razie nic się nie martw bo może to tylko jakiś stan zapalny w organizmie i wyniki wariują ,trzymaj się moja droga przyjaciółko i napisz proszę bo bardzo się martwię o ciebie , pamiętaj że musi być dobrze bo nie ma innej opcji,walcz z przeciwnościami bo walka ta jest wygrana i w końcu i dla nas zaświeci słoneczko, życzę ci dużo zdrówka i pozdrawiam serdecznie,pa
  • 10 lat temu
    Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam g-k ja też używam worków z firmy Dansac a zamawiam je w sklepie z tymi artykułami , podam ci nr tel. na który ja dzwoniłam bo ten co ty podałeś to nie działał, może ze stacjonarnego bo z komórki to zadzwoń na 42 225 22 60 a resztę tam ci powiedzą , może masz sklep w pobliżu albo konsultant przyjedzie,na pewno doradzą, przez internet to chyba nie ,jedynie w porozumieniu ze sklepem bo trzeba wysłać zapotrzebowanie i wniosek z nfz i dopiero przysyłają to co zamówisz i odsyłają wniosek, lepiej kupić w sklepie lub od przedstawiciela,pozdrowienia dla mamy i życzę wam zdrówka
  • k.g ten wpis jest na stronie 166 możesz sprawdzić
  • Wita g.k na pewno ja nie pisałem że mrzesz zamówić worki przez internet nie wiem ktoś z nas pytał czy może zamówić przez neta ja odpowiedziałem jej że nie bo deklaracje i wniosek wysyła sie pocztą niema takiej możliwość przez neta Ja mam worki coloplastu a drugie dansac telefon do Koloplast 22 535 6065 lub 22 353 60 00 Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat