Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Hej bolek 1950 mam pytanie do Ciebie . Wcześniej pisałeś mi w jaki sposób zamawiasz sprzęt przez internet , czy możesz przybliżyć mi jeszcze raz te procedury a dokładnie jak to robisz i gdzie ( jaka strona) zależy mi na firmie dansac bo ten sprzęt też dobrze się sprawuje (mam numer worków i płytek) dzwoniłam pod 800 800 783 ale niestety jest jakiś problem z połączeniem.
Pozdrawiam Wszystkich:) U mojej mamy wszystko poukładało się pozytywnie , daje sobie radę ze zmianą sprzętu, właśnie wyjechała nad morze. Czuje się świetnie i optymistycznie patrzy w przyszłość( a już żegnała się z życiem) wynik TK ok. Więc decyzja o radykalnej była bardzo słuszna , mam nadzieję że taki stan potrwa jak najdłużej.
-
Witajcie :)
Dzieki Majka też to znalazłam ale niestety to nie to :(
Co do teściowej to jest postęp po wczorajszym incydencie gdzie jej worek przeciekał i po 20 min od wejścia do naszego domu dostaliśmy telefon że mamy wracać bo jej worek przecieka to my ubraliśmy sie i poszliśmy ale miała szczęście że jeszcze córci nie wykąpałam bo bym nie szła i tu jej się światełko zaświeciło że co zrobi jak faktycznie nie będziemy mogli iść i co w tedy więc doszła do wniosku że pomalutku małymi kroczkami musi się nauczyć huraaa w końcu :) mam nadzieję że już teraz będzie OK
Dziękuję wszystkim za wsparcie :)
-
Majka6301 - dziękuję Ci bardzo za podpowiedż - też właśnie tak pomyślałam pójdę weczwartek do lekarza który mi wystawiał skierowanie by przepisał i On zadecyduje bo 3 pażdziernika mam termin do TK
Pozdrawiam
-
dona - nie kochana nie zatkało mi się ani razu od chwili założenia, także nie wiem co Ci doradzić, a z wynikami to nie jest wesoło keratynina rośnie a GFR spada a na dokładkę okazuje się że hoduję nowego potwora tylko robią mi aktualnie badania gdzie. Dzisiaj odebrałam wynik markerów jest zastraszający - nie wiem może nie umiem go odczytać a do lekarza pójdę dopiero za miesiąc bo muszę mieć wynik USG. Tak do końca to się jeszcze nie martwię - dopiero jak mi powie to zacznę. Wiesz tak się cały czas zastanawiam jak to jest ta moja nereczka pracuje wg mnie doskonale bo ile wypijam tyle oddaję - a tu masz niewydolność ostra nerki jaka cholera, kurcze szkoda że się nie znamy na medycynie - no ale nie każdy może być lekarzem potrzebni i piloci!! :D
-
margo49
jeżeli chodzi o TK, to można zrobić bez kontrastu, ja teraz takie miałam bo mam uczulenie na kontrast, Podobno jest to mniej dokładne niż z kontrastem, tak twierdzą niektórzy, ale moi lekarze mówią że wszystko zależy od tego który opisuje zdjęcie. I coś w tym chyba jest bo tym razem było więcej szczegółów opisanych niż poprzednio z kontrastem.
Dużo dokładniejszym badaniem od OB jest CRP. Jest droższe bo kosztuje 15 zł, ale może warto.
-
karola0704
może coś znajdziesz tutaj na temat tych zmian skórnych u teściowej.
http://www.convatec.pl/opieka-stomijna/%C5%BCycie-ze-stomi%C4%85/zdrowie-sk%C3%B3ry-wok%C3%B3%C5%82-stomii/rodzaje-problem%C3%B3w-sk%C3%B3rnych#
Pozdrowienia dla wszystkich :))
-
Witaj Karola bolek ma rację.A kto myje skóre alkoholem? Są przecież w firmach zaopatrujących w woreczki środki do pielęgnacji skóry np gaziki nasączone odpowiednio oliwką ,i neutralne do mycia skóry.A mydło szare tzw biały jeleń jest super do pielegnacji Nie nalezy też uzywać perfumowanych środków do pielegnacji ..Firmy Convatec Coloplast,Dansac maja świetne produkty .Co parę dni trzeba woreczek odkleić skórę wokół przemyć osuszyc i pozwolic jej odpocząć.Pytaj jak by co podam nazwy gazików i jakie do czego.Pozdrawiam cieplutko. :D
-
Witam
Karola spróbuj myć samym mydłem szarym bo może być za dużo tej drugi skóry i nie dostaje powietrza ja niczego nie stosuje mam zmywacz tym zmywam klej po płytce a następnie czysta woda lub ja mam mydło specjalne jest to Kropla Zdrowia.i tym myje to
co wiem to nie powinno się myć żadnym alkoholem urostomi spróbuj nawilżyć oliwką dla dzieci i później zmyci to nie zaszkodzi
Pozdrawim
-
beat my nie mamy żadnych chusteczek do pielęgnacji stomii tylko takie nasączone alkoholem tak zwana druga skóra ( tak jest na opakowaniu) a teściowa jak to myję to mówi że ją to boli nie daję sobie tego dotknąć nawet gazikiem bo szczypie a wizyte kontrolną ma na 17 listopada a ja się boję że to coś groźnego i jak jej zmieniamy worek co 3 dni to tych białych kuleczek jest coraz więcej a mąż dziś zauważył że przy tym białym czymś zaczyna robić się nawet czerwone ja już nie wiem co mam myśleć ale dziękuję za rady :) pozdrawiam
-
Witam wszystkich
heniek a co powiesz na pyłek pszczeli zamiast tych tabletek poczytaj sobie ja jestem od paru lat na pyłku bo chorowałem na serce obecnie jest ok
Karola 0704 teściowa powinna się z kontaktować z urologiem tez nie miałem takiego czegoś
Pozdrawim