Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Martha polecam ci szpital Wrocław jako jedyny na dolnym śląsku są najlepsi lekarze ja tam jestem już od 2006r też jest onkologia jestem po wszelkich zabiegach i chemii możesz po czytać na necie to wszystko co pisze Gaja to tu jest z rakiem walczymy do końca rak to nie wyrok ja na razie wygrywam wyniki mam ok Pozdrawiam głowa do góry
  • 10 lat temu
    No wlasnie niemam pojecia co robic chialam jechac z mama do Poznania ale ona mowi ze zobaczymy jak jest w Zielonej Gorze po wykonaniu wszystkich badan okaze sie co dalej lekarze beda chcieli robic ,bo cystoskopi tez jeszcze niemiala robionej .
  • 10 lat temu
    Martha, niestety mogę wypowiedzieć się tylko o Mazowieckiem - tu bardzo dobry jest szpital ECZ w Otwocku. Ogólna rada - szukajcie dużego szpitala który ma zarówno oddział urologii jak i onkologii, który wykonuje wszystkie zabiegi z zakresu urologii onkologicznej (TURT, cystektomia, BCG-terapia)
  • 10 lat temu
    Martha ja niestety nie mogę ci pomóc co do szpitala bo jestem z Małopolski i leczę się w Krakowie,a co do raka to też uważam że rak to nie wyrok ,ja żyję 6 rok od początku leczenia i mam nadzieję że go już we mnie nie ma,wiele trzeba przez niego przejść ale walczyć trzeba i wygrywać,pozdrawiam was mocno
  • 10 lat temu
    Dziekuje za mile slowa i wsparcie ,probuje funkcjonowac normalnie ale jest ciezko ale wiem jedno niepoddamy sie <3
  • 10 lat temu
    Witam wszystkich i pozdrawiam Heniek jeśli chodzi o pietruszkę to do miksera wkładam pęczek pietruszki dolewam wody nie gazowanej i po zmiksowaniu wypijam szklankę i wieczorem drugą szklankę, można coś dołożyć by było smaczniejsze bo jest to okropne ale da się wypić, kup sobie Nefrobonis,jest to płyn na spirytusie, pije się tylko łyżeczkę i popija szklanką wody, przeczyszcza nerki i wszystkie przewody,składa się z nalewki nawłoci, skrzypu,brzozy,pokrzywy,mniszka,krwawnika,nie ma tam chemii tylko naturalne zioła, widzę po moim wężyku że od kiedy to piję to jest on czystszy,ma mniej tych naleciałości, pietruszkę i ten płyn polecił mi urolog gdy byłam u niego prywatnie,kupiłam też płyn z liści brzozy jak polecił Bolek1950 ale on ma w składzie tylko liść brzozy i spirytus a tamten ma też inne zioła,wypiję ten i spróbuję tamten,to wszystko zioła to nie zaszkodzą tylko za kierownice to po tym nie siadaj,musimy szukać naturalnych sposobów na te cholerne bakterie i czystość nerek, jak będziesz u nefrologa to popytaj o te płyny ,ciekawa jestem co powie,pozdrawiam cię i czekam na wiadomości a co do worków to spróbuję w innym sklepie,już tam dzwoniłam i czeka na wiadomości o cenach
  • 10 lat temu
    Witam poszukuje dobrego szpitala urologicznego 'moja kochana mama ma guza pecherza moczowego jeszcze nic dokladniej niewiemy dostala skierowanie do Zielonej Gory na Zyty czy ktos moze przebywal w tym szpitalu ?
  • Jeśli kupujecie worki w sklepie ortopedycznym to pytajcie czy sklep ma podsianą umowę z daną firmą te sklepy które mają umowy nie mogą zarabiać na sprzęcie ortopedycznym czyli jak u nas na workach najlepiej brać od producenta jest drama wysyłka nić nie kosztuje
  • dona1955 dlaczego tak drogo płacisz za worki dziś dzwoniłem do dansac i ceny płytek wypukłych to 22zł.40gr a worek 10zł 20 gr ja mam z coloplast i za koplet place 34.zl 40 gr to na tobie zarabia sklep dość ładnie zadzwoń 42 22252260 i się dowiesz Pozdrawiam
  • 10 lat temu
    g-k jak tam z workami, czy dodzwoniłaś się na ten nr co ci podałam, ja używam z firmy dansac i u nas są ceny : płytka-27zł, worek-13zł i biorę na trzy miesiące za 1440zł, sama sobie wyliczam ile czego mi potrzeba i zamawiam, pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat