Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Heniek jak tam po wczasach, lato się skończyło ,jesień na razie ciepła, motocykle chyba już też czas odstawić do wiosny i przesiąść się do samochodu,ja też robię w ogródku ostatnie jesienne prace, okna pomyte, trawa skoszona, drzewka przycięte,węgiel kupiony i niestety zima za pasem, ale jest pociecha że po zimie znów przyjdzie wiosna a za nią lato i ciepełko, napisz co u ciebie i jak się czujesz, pozdrawiam cieplutko
  • 10 lat temu
    Margo co u ciebie ,miałaś iść do lekarza i na TK, mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży, u mnie po staremu,piłam przez jakiś czas zmiksowaną pietruszkę z wodą i ten Nefrobonisol i jak na razie unormowało się, oby na jak najdłużej, jak boli lub gdy jest gorączka to łykam pyralginę i tak funkcjonuję,
  • 10 lat temu
    Rzeczywiście zrobiło się bardzo cicho,bardzo żal gdy tak młoda osoba jak Anna odchodzi i zostają dzieci,ale niestety na pewne sprawy nie mamy żadnego wpływu i musimy pogodzić się z tym co niesie nam los,wszyscy walczymy do końca i jednym się udaje a innym nie, bardo to smutne.
  • 10 lat temu
    Jaka cisza jesienna tu nastała.... Smutna ta cisza jest dziś - zmarła Anna Przybylska, przegrała swoją walkę z rakiem trzustki... Niech spoczywa w spokoju.
  • Heniek to co powinno znaleźć się w takiej paczce nie wiem czy dali teściowej paragon czy fakturę bo szwagierka była po zakupy
  • Witaj korala powinna mieć fakturę a 2 to znać ceny danych produktów po ile gaziki po ile są worki itd a rękawiczki to sama sobie kup chyba worków to ci dali dobrze
  • witajcie tak czytam co piszecie o tych workach i chyba nas też w jajo zrobili bo teściowa na 3 miesiące odstała 75 worków jednoczęściowych firmy braun do tego całą paczkę 100szt takich gazików nasączonych alkoholem tak zwana 2 skóra i parę worków do zbiórki moczu na noc i dość dużo takich wężyków do tych worków na noc a i pastę klej uszczelniającą ( której nie używamy bo worki dobrze trzymają) i to wszystko a czy powinni dać jeszcze jakieś gaziki rękawiczki czy już nie bierzemy worki ze sklepu medycznego w Pile bo mamy najbliżej teraz szwagierka jedzie w połowie października
  • morg049 dla czego masz czekać w kolejce na prywatne usg tam gdzie polecają lekarze to jest bardzo drogo teraz każda prywatna poradnia ma dobrej klasy sprzęt ja też korzystam z prywatnego gabinetu urologicznego z tym że to jest doktor który mnie prowadzi w leczeniu ja place za prywatne 100 zl Jeśli chodzi o TK na na pewno wykonują bez kontrastu to tylko zależy jaki radiolog opisuje Pozdrawiam
  • g,k ja biorę z coloplas od początku i nigdy nie miałem problemu nawet jak zostaje końcówka groszowa to mi dokładają chusteczki higieniczne tylko że ja biorę bez pośrednio od dystrybutora z Katowic z wysyłkowych a nie ze sklepu bo sklepy tak oszukują a worki fir dansac to z Pabianic i nie mam z nimi żadnego problemu a coloplast to tam są bardzo mile panie bo to są pielęgniarki stomijne dość często korzystałem z ich pomocy przy odparzeniach A może chcesz worki z fir braun poznań nr telef 61.845.69 00' ja obecnie u nich zamówiłem materiał próbki jak dostane to coś będę wiedział Dlaczego nie bierzesz na 3 miesiące za 1440 zl
  • 10 lat temu
    Dona,Bolek koniecznie muszę znaleźć inne źródło zaopatrzenia w worki niż sklep medyczny w mojej okolicy.Sklep jest jeden , w dodatku 40 km. od domu i tylko ze sprzętem firmy Coloplast a najgorsze jest to że strasznie zraziłam się do obsługi ponieważ delikatnie mówiąc chciała oszukać nas na 260 zł.Mama miala zlecenie na dwa miesiące i uprzejma pani przygotowałam nam pakunek mówiąc że to sprzęt za cały limit lecz poprosiłam o dokładny spis sprzetu i ceny.Okazało się że jednak limit nie zastał wykorzystany na co pani ekspedientka musiała rozliczyć się z nami uczciwe.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat