Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
ewelka
Jest w Krakowie tylko nie wiem w ktorym szpitalu prof Hłosta. On przeszedł 2 lata temu z Kielc do Krakowa. Onkolog od spraw urologicznych. Prawdopodobnie bardzo dobry specjalista.Ale najpierw skup się na ciązy porodzie i dziecku to jest teraz najwazniejsze.To co masz w pęcherzu załatwisz pozniej.Większosc z nas na forum miała kilkakrotnie większego gada i dalismy radę.Nie miej takich tragicznych mysli, troszkę się poleczysz i będzie wszystko dobrze <3
-
ewelka
Jest w Krakowie tylko nie wiem w ktorym szpitalu prof Hłosta. On przeszedł 2 lata temu z Kielc do Krakowa. Onkolog od spraw urologicznych. Prawdopodobnie bardzo dobry specjalista.Ale najpierw skup się na ciązy porodzie i dziecku to jest teraz najwazniejsze.To co masz w pęcherzu załatwisz pozniej.Większosc z nas na forum miała kilkakrotnie większego gada i dalismy radę.Nie miej takich tragicznych mysli, troszkę się poleczysz i będzie wszystko dobrze <3
-
gosia54 gratulacje, dobre wieści i tak trzymaj:)
-
Gosia 54
I tak ma byc juz zawsze - gratulacje :D
eliee
mnie tez operował prof Demkow i poleciłbym go wszystkim ale wybor nalezy do was. :)
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie, dawno mnie tu nie bylo, w wczoraj odebralam wyniki pierwszej tk i przeswietlenie pluc wyniki sa dobre tak powiedziala moja onkolog,jestem 6 miesiecy po usunieciu pecherza,narazie zalecenia obserwacja co trzy miesiace do onkologa i co miesiac do urologa.Pozdrawiam <3 :D
-
eliee ja byłam operowana i leczona na Ursynowie, profesor jest nie tylko bardzo dobrym specjalistą, jest przede wszystkim wspaniałym człowiekiem, wszystko dokładnie tłumaczy. Gdybym miała jeszcze raz wybierać, wybrała bym profesora Demkowa gdziekolwiek by leczył .
Pozdrawiam:)
-
Czarownica 44: mam jeszcze pytanie -> czy na pewno szpital onkologiczny przy Rontgena na Ursynowie jest lepszy niz szpital na Woloskiej ?Maz ma juz sentyment do personelu i samego gmachu kliniki na Woloskiej bo tam lezal...ale przeciez nie o to chodzi :/ Poradz prosze .
-
eliee oczywiście, że profesor Demkow. Jest jednym z najlepszych lekarzy:)
-
ewelka spokojnie, urodzisz , a potem wytną to świństwo i będzie dobrze. Bardzo często pojawia się u nas powiedzenie, że rak to nie wyrok. Żyjemy i dobrze się mamy.
Miesiąc to nie długo więc spokojnie i bez nerwów, to szkodzi dziecku, przyszła mama musi być spokojna. Ja 3 lata hodowałam 3 bardzo duże guzy.
Jedyną rzeczą jaką proponuje to leczenie u onkologa, a nie urologa. To za poważna choroba i od tego rodzaju chorób jest onkolog.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki:)
-
G3 T2-to tak z ust lekarza bo zamiast G jest wynik opisowy. Reasumujac : kwalifikacja do calkowitego usuniecia pecherza, prostaty, wezlow chlonnych . Spodziewalam sie tego i wlascicie najbardziej obawialam sie , ze stwierdza-> za pozno na operacje. Maz kwalifikuje sie ze wzgledu na wiek , zywotnosc itp. Dylemat : wybrac Woloska czy prof. Demkowa czyli Ursynow ? Dzieki temu forum miedzy innymi spokojnie dzialam , a nie rozpaczam i maz widzac mnie taka tez czuje sie lepiej. Powiedzial-> no coz , musze to potraktowac jakbym mial wypadek i przez to przejsc , optymizm jest taki , ze ta operacja przeciez ma za zadanie uratowac zycie.