Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Gzik witaj :D Jesli chcesz zadac pytanie lekarzowi to na stronie głownej forum jest dział :leczenie pytania i odpowiedzi tutaj klikasz i w szpalcie z lewej strony na dole jest:Zadaj pytanie ,otwórz to i potem już zobaczysz jak zadać pytanie.Zanim je zadasz sprawdż w tematach tam właśnie w tej szpalcie czy nie był już taki sam problem poruszany i czy n ie ma odpowiedzi.Tak zadane pytanie trafi do lekarza i otrzymasz odpowiedż .Trzeba poczekać na nią cierpliwie.Na stronie głownej tego forum jest też biuro interwencji onkologicznej tam też można kierować zapytania w celu podpowiedzi i ukierunkowania przez onkologów .Pozdrawiam serdecznie. :D
  • 10 lat temu
    Gaja-przebrnąłem przez wszystko[tak mnie się wydaje] tylko po lewej stronie zamiast "nowy temat' jest pozycja "rozpocznij dyskusję" i jak ją otworzyłem to rzeczywiście jest rubryka na temat i treść wpisu.Czy to jest prawidłowa strona i trafi do np.lekarza a nie na forum? Proszę odpowiedz. gzik39
  • 10 lat temu
    Janek19646-czy chodzilo Ci o to co napisalam na maila ?
  • 10 lat temu
    czesc Delek66-> to wcale tak zle nie wyglada i czestotliwosc podawania i Twoje objawy, uspokoilam meza. Bardzo Ci dziekuje za te informacje i TRZYMAJ sie !!!!
  • 10 lat temu
    gzik39 musisz się na tej stronie zarejestrować, o tu: www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/profile.php?mode=register&sid=05a6764b63a07561f1d3a6f1407c901e Następnie zalogować się i wejść na stronę /www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/nowotwory-ukladu-moczowo-plciowego-vf6.htm i założyć nowy wątek - kliknąć taki przycisk po lewej "nowy temat" , następnie wpisać w oknie które się pojawi temat tego wątku (np. "pomoc w rozszyfrowaniu opisu histopatologii") i w treści albo przepisać cały wynik (oczywiście bez swoich danych osobowych), albo zrobić skan i załączyć (jeżeli nie umiesz wymazać ze skanu swoich danych, zrobi to moderator, można o to nawet poprosić). I gdy nowy wątek będzie założony, pozostaje tylko czekać na odpowiedź lekarza albo innego specjalisty z forum. Postarałam się wytłumaczyć jak najprościej - jeżeli będziesz miał pytania, daj znać.
  • 10 lat temu
    Gaja Naprawdę bardzo Cię przepraszam ale ja naprawdę jestem stary bo to 39 to mój rok urodzenia a z takim ramolem to jak z małym dzieckiem.Pełną nazwę tej strony to ja już miałem. tylko tam się otwiera 100 stron o tej samej tematyce.I tu jest problem,bo dziadzio stoi z pilną potrzebą i to z tą gorszą bo od 3 m-cy mam cewnik przed drzwiami i nie wie które otworzyć.Może uda się prościej jak dziecku.PRZEPRASZAM! gzik39
  • 10 lat temu
    delek66 mój mąż miał 8 sesji karboplatyny z gemcytabinum. jeździł w każdy piątek do szpitala dostał chemię i wracał do domu. zawsze w ten dzień miał gorączkę do 39 stopni. na drugi dzień czuł się już dobrze. kilka razy miał tylko zaparcia. nigdy nie wymiotował. włosy jedynie się lekko przezadziły. nic nie schudł. musiał jedynie unikać mocnego słońca bo robiło mu się niedobrze. ogólnie zniósł chemię bardzo dobrze. ale z tego co słyszałam po cisplatynie jest więcej skutków ubocznych niż po karboplatynie ale wiadomo, że każdy organizm wszystko inaczej znosi. życzę Ci jak najmniej skutków ubocznych i siły w walce
  • Dzięki za szybkie odezwanie .
  • DO anula1980 i eliee proszę o kontakt priw na adres e-mel janek19646@wp.pl lub na Facebooku ten sam login.Z góry wielkie dzięki.
  • 10 lat temu
    gzik39 - proszę bardzo, ubiegnę Czarownicę: www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/nowotwory-ukladu-moczowo-plciowego-vf6.htm Tylko przeczytaj uważnie regulamin.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat