Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Eliee,czytałam.że odnośnie tego badania powinno stosowac się specjalne zalecenia przed pobraniem. Np być dobrze nawodnionym,przed nie pic za duzo kawy , mocnej herbaty itd.Czy o tym wiedzieliście?
  • 9 lat temu
    czarownica-chyba najgorszy jest wynik eGFR ...
  • eliee w necie z tego co mogłam wyczytać to niektóre nie odbiegają bardzo od normy, ale najlepiej dowiesz się od lekarza. Czekamy na wieści i trzymamy kciuki:)
  • anula1980 super wiadomość, oby tak dalej:))
  • 9 lat temu
    anula1980 Twój wpis daje mi nadzieje...powodzenia i oby tak dalej. Zdrowia!!! :D
  • Witam wszystkich! Dziś odebrałam wynik histopatologiczny z wycinków z blizny po 2 turb'ie. Jestem przeszczesliwa bo okazało się że nie ma komórek rakowych tylko przewlekłe zapalenie pęcherza. Cieszę się że robal został w całości usunięty. Kamień z serca.czekają mnie wylewki ale najpierw muszę się pozbyć zapalenie pecherza. Życzę wszystkim tak wspaniałych wyników. Modlitwa i wiara czyni cuda jestem tego przekonana. pozdrawiam :)
  • Witam wszystkich! Dziś odebrałam wynik histopatologiczny z wycinków z blizny po 2 turb'ie. Jestem przeszczesliwa bo okazało się że nie ma komórek rakowych tylko przewlekłe zapalenie pęcherza. Cieszę się że robal został w całości usunięty. Kamień z serca.czekają mnie wylewki ale najpierw muszę się pozbyć zapalenie pecherza. Życzę wszystkim tak wspaniałych wyników. Modlitwa i wiara czyni cuda jestem tego przekonana. pozdrawiam :)
  • 9 lat temu
    Mam wyniki, wypisze tylko te odbiegajace od normy : RBC-4,09 T/l HEMOGLOBINA-11,6 g/dl HEMATOKRYT- 34,6 % %MONOCYTOW -8,9 % %EOZYNOCYTOW-5,2 % KREATYNINA- 1,56 mg/dl ALBUMINY -31,4 g/L MAGNEZ - 0,72 mmol/l eGFR - 45 ml/min/1,73m'2 wszystkie inne parametry sa w normie, mocznik np 40,2 mg/dl
  • Eliee ,to bardzo dobrze,że Twój mąż tak sobie z tym radzi.Nastawienie psychiczne jest bardzo ważne. Bedzie dobrze.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat