Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
jestem bardzo zmotywowanym poza G2 T1-T2. mam problem z nerkami Mam guza który w jakimś stopniu mnie upośledza. Wbrew wszystkim zasadom ,Na pohybel janek a walczmy .
-
Witaj sasetka.
Ja również 3 miesiące temu miałam usuniety guz pT1,G2 Mieciac po turb miałam zatrzymanie moczu skrzepami a wczesniej kwiomocz. Praktycznie od poczatku tzn.od usunięcia guza mam zapalenie pecherza i baktrie w tym Hlar a co sie z tym wiąże to bóle podbrzusza które promieniowały az na plecy. Miałam bóle równierz przy oddawaniu moczu. Tak wiec niech tata zrobi sobie badanie moczu ogólne i na pewno posiew moczu.
Pozdrawiam
-
witaj
Sasetka krwiomocz może sie utrzymywać dość długo tu jest potrzebne USG Jamy brzusznej i onkolog lub urolog powinien dać skierowanie na TK ,czemu nie zlecili leczenia chemią to jest g1 to już jest zagrożenie przerzutami lub stać się bardziej agresywny radzę dobrego onkologa i urologa najmięcej ma do powiedzeni onkolog
Pozdrawiam
-
Witam wszystkich!
Pisze tutaj ponieważ martwicę się o mojego tate. Około 3 miesiące temu wykryto mu guza na pęcherzu, 1.5 cm. Tata ma 44 lata, jest juz po zabiegu TURBT. Wycięli mu to, i następną wizytę ma w sierpniu gdzie znowu będzie miał robiona cystoskopie. Wynik histopatologiczny wskazał na brodawczaka z grupy g1.
Niepokoi mnie fakt, ze od czasu do czasu u taty dalej pojawia się krwiomocz, a czasem mówi, ze ma mocz w kolorze aż ciemnej czerwieni...a przy tym boli go podbrzusze. Zresztą mówi ze boli go podbrzusze prawie zawsze jak oddaje mocz. Bardzo proszę powiedzcie czy to normalne żeby po zabiegu nadal tak było? Czy może cos poszło nie tak? Bardzo proszę o odpowiedzi ponieważ martwie się.
Pozdrawiam wszystkich!
-
Kochani niebawem będziemy tworzyc listę chętnych na spotkanie weekendowe ,będziemy wspólnie ustalać miejsce fajne na wypoczynek.Dlatego pomimo sezonu truskawkowego ,piszcie się .Spotkanko jak tradycja już nakazuje ,będzie we wrześniu. :D <3
-
Witam wszystkich i proszę o radę, wczoraj byłam u urologa i wynik z posiewu pokazał że bakteria Escherchia coli jest u mnie od roku i nie idzie na żaden antybiotyk, lekarz skierował mnie do Instytutu Mikrobiologii w Krakowie gdzie zrobią mi autoszczepionkę na tą bakterie, napiszcie czy słyszeliście coś o tym lub jeśli ktoś miał to robione czy to jest bezpieczne i czy działa, nie znam nikogo kto by coś takiego miał, proszę o radę
-
Witaj Dona
Dzienki za wsparcie juz nie raz mam naprawdę dość za dużo przeszłem ale nie podam się tak szybko a jeszcze nie jest tak tragicznie i każdy dzień fa inny i warto walczyć i wygrywać do końca się nie podawać
Pozdrawiam cie miło życzę ci dużo zdrówka i sił
-
Bolek dobrze że trzymasz rękę na pulsie i szybko reagujesz na wszelkie wątpliwości a co do tego czy dasz radę to jestem pewna że na pewno dasz radę i wszystko będzie dobrze, po tym wszystkim co już dotychczas przeżyłeś to i to pokonasz i wyjdziesz na prostą, jesteś silny i umiesz walczyć z przeciwnościami losu, trzymam kciuki i jestem z tobą, pozdrawiam cię serdecznie i życzę zdrówka
-
Moni świetna wiadomość i tak ma być dalej, najgorsze już za wami, teraz tylko robić badania w terminach i cieszyć się życiem ,takie wiadomości chce się czytać i oby one były jak najczęściej na naszym forum , pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
-
Witajcie Kochani, dawno nie pisałam ale zaglądam często. Wczoraj odebrałam tatusia wynik z TK. Chłop zdrowy jak to powiedział lekarz. Następna wizyta dopiero jesienią a tomograf w styczniu
Zatem częstotliwość kontroli się zmniejsza, bo jest dobrze i tak ma być. Gdyby nie zmiana worka co kilka dni nikt z nas by już nie pamiętał, że taka historia miała miejsce.nic tylko cieszyć się życiem. Ściskam wszystkich mocno