Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Kochani a możecie mi coś powiedzieć o tym wyniku.pzdr
-
Marek, ja również polecam Warszawę i dr. Demkowa, osobiście mnie operował i jestem mu bardzo wdzięczna, za to że jest jak jest:). Uważam , że jest najlepszy, a do tego jest wspaniałym człowiekiem.
Pozdrawiam
-
Witam serdecznie,dzisiaj odebrałem wynik histopatologiczny córki.
Bardzo was proszę o interpretację wyników.
Rozpoznanie kliniczne :guzek
Wynik Badania:
Polip pokryty metaplastycznym nabłonkiem wielowarstwowym płaskim
Makroskopowo:
Nadesłano 1 wycinek drobny (wyc.1).
Pozdrawiam Marek
-
Według mnie trzy dni powinny wystarczyć żeby tabletki zaczęły działać. pozdrawiam
-
No nam kazali po dwóch dniach wyciągnąć cewnik i tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie? ??boję się że znów się mocz zatrzyma.Tato dostał leki są też w nich czopki diclac,antybiotyk xyvelam,prostamnic i multiprosti.Dziękuję za odpowiedz
-
niebieska
witaj
mój mąż miał zatrzymanie moczu po turt. Lekarze wypisali męża do domu z cewnikiem. po tygodniu kazali przyjechać na wyciągnięcie. po wyjęciu cewnika mąż pojechał wieczorem znów do szpitala po cewnik. Lekarze założyli cewnik i znów kazali jechać do domu i przyjechać za tydzień nie wypisująć żadnych leków. poszliśmy prywatnie do urologa. lekarz stwierdził bardzo powiększoną zapaloną prostatę(prostata została podrażniona w trakcie turt) I właśnie przez nią było zatrzymanie moczu. przepisał antybiotyk, tabletki na prostotę (Symlosin) I czopki przeciwzapalne. po trzech dniach kazał przyjść. wyciągnął cewnik I już było dobrze. to tak w wielkim skrócie.
-
Witajcie.Wczoraj mój tato miał zabieg TURT,lekarz jednak stwierdził że dziś tata wypuszcza.Wyciągnęli mu cewnik i kazali czekać i powiadomić jak odda mocz.Tato wypił dużo wody jednak udało mu się wydalic zaledwie "pół szklanki",chodził i próbował i nic nie chciało pójść; (koniec końców znów go za cewnikowali i wypuścili do domu.W domu z mama juz 5 razy wypuszczalysmy mocz z worka,i dalej leci.Mocz jest czysty bez krwi,martwi mnie to że tato jest bardzo słaby po przejechaniu do domu nie mógł ustać na nogach czy to normalne????Powieccie mi proszę jeszcze czy ktoś miał taki przypadek ze mocz po turt się wstrzymal???Czy cewnik będzie juz stale potrzebny???Trochę już panikuje,a wiem ze wy mi coś sensownego doradźcie.
-
Marek w Bydgoszczy masz wspaniały szpital to 10 WSK oddział urologiczno- onkologiczny ord .dr Dudzic przyjmuje prywatnie na ul.cieszkowskiego,oraz dr.Stępień były ordynator .a teraz konsultant .przyjmuje prywatnie gdzieś w Fordonie .Wspaniali lekarze jestem ich pacjentem po poważnym zabiegu i mogę ich polecić z pełną odpowiedzialnością .Spróbuj najpierw w domu ,gdybyś potrzebował więcej informacji napisz na prv
-
Dziękuje eliee,ale o spokój wierz mi ciężko,5 lat walczyłem żeby ja wyleczyć z refluksu pęcherzowo-moczowego III st i zwężeniem cewki moczowej,nie było miesiąca bez zakażenia ukł mocz.Ale udało się,Z wielkim szczęściem patrzyłem na jej ulgę. Moja córka dzieciństwo spedziła w szpitalu,Teraz szczęśliwa 16 latka,bardzo dobra uczennica(chce być urologiem) ZNOWU BÓLE PĘCHERZA I TEN CHOLERNY GUZ.Dziekuje ci jeszcze raz za namiary,akurat jestem w Warszawie(mieszkam w Bydgoszczy)w pracy.Pozdrawiam
-
Marek, polecam prof. Demkowa z Centrum Onkologii na Roentgena ( Warszawa). Idz prosze na wizyte prywatna, profesor przyjmuje we wtorki. Tel. do Pani, ktora Was zapisze:
506651501. Na wizyte trzeba przyjsc z dokumentacja medyczna.Badz prosze dobrej mysli bo jeszcze nic sie nie wydarzylo. Czekaj spokojnie na wyniki.Pozdrawiam