Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Kochani nie było mnie tu przez jakiś czas ,to wszystko przez chemię ,ale powoli wychodzę z tego,,jeszcze troche się meczę przy szybkim chodzeniu ,ale myslę ,że to przejdzie .Trochę mi się przytyło ,ale po świetach pomyśle o diecie teraz ciesze sie że powoli mogę jeść prawie wszystko.Moi drodzy z okazji Świąt i Nowego Roku życzę Wszystkim zdrowia ,zdrowia i przede wszystkim zdrowia ,oraz moc prezentów pod choinką ,.dużo uśmiechu ,pogody ducha,i wiary w to że jesteśmy mocniejsi niż raczek
  • Wspaniałych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku i dużo zdrowia życzy Dona
  • 9 lat temu
    Bolek , Delek , Dona , bardzo dziękuje Wam za podpowiedz , skorzystam na pewno :) Musimy cos dobrać , bo rozszczelnianie sie 2-3 razy dziennie jest wykańczające :( choć mój tatulek zebrał sie w sobie i swietnie sobie radzi , ale mimo wszystko ten brak komfortu jest dość męczący .. Pozdrawiam Was serdecznie , życzę dużo zdrowia . Z okazji Swiat oraz Nowego Roku pragnę złożyć Wszystkim życzenia zdrowia , zdrowia , zdrowia , spełnienia marzeń .. Wszystkiego co najlepsze . Pozdrawiam
  • Witajcie.Dziś odebralismy hp,czy mógłby ktoś pomóc w odczytaniu wyników?wynik:I-II carcinoma uroepitheliale papillare(low-grade,G2)non invasivum.
  • 9 lat temu
    Witam, Czy ktoś stosuje jakieś preparaty ziołowe na walkę z rakiem? Nie wiem czy dobrze robię, ale tacie karzę jeść, pić wszystko co ma właściwości antyrakowe. Od jakiegoś czasu zażywa: witamine C-lewoskrętną, sok z pokrzywy, sok z granata, gorzkie pestki moreli, czystka oraz od jakiegoś czasu zażywa tabletki paw-paw. Po których tata zaczął zauważać mocz. Proszę o informację czy powinien to odstawić.
  • Witaj Dona U mnie na razie jest okej dobrze się czuje śmigam spacery ja i rowerek jak jest ciepło Już 22,12 ma TK to będę wiedział więcej Dona mam nadzieje że zakończysz walkę z tą bakterią i będzie dobrze tego ci życzę Pozdrawiam cię cieplutko Pa <3 <3
  • Bolek, Heniek co u was, mam nadzieję że wszystko w porządku, u mnie ok ,robota przed świętami a 28 jadę na wymianę wężyka a do końca miesiąca mam autoszczepionkę i mam nadzieję że pozbędę się wreszcie tej bakterii na zawsze, zobaczymy, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
  • Beat ja bym poczekała kilka miesięcy i znów składała dokumenty na komisję ze względu na pogorszenie stanu zdrowia no i zaświadczenie od lekarza wziąć z onkologii i aby dobrze opisał bo sądy długo trwają i nie wiadomo jaki będzie wynik a może tym razem traficie na porządnego lekarza orzecznika i da to co powinien w taki przypadku,pozdrawiam i życzę powodzenia
  • Witam wszystkich Zaka ja używam worków firmy Dansac i wiem że oni też mają płytki do stomii wklęsłej,przesyłam nr na infolinię ze stacjonarnego:800 800 783 a z komórki: 42 225 22 60,tam uzyskasz poradę i dadzą namiary na najbliższego przedstawiciela który przyjedzie i dobierze płytki najbardziej pasujące,przy wklęsłej muszą być odpowiednie płytki bo inaczej podchodzi mocz i odklejają się,mnie płytka trzyma się 5-6 dni,zmieniam tylko codziennie worki,pozdrawiam
  • Zaka to tylko worki wypukle zdadzą egzamin bo plasie jeszcze jedno częściowe to one nie nadają sie spróbuj worków ConvaTec są bardzo elastyczne je sie formuje ręcznie a nie wycina Bo ja nosze płaskie Coloplast

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat