Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mój tatulek miał już chyba wszystkie , łącznie z tymi podwójnymi , kiedys trzymały sie bardzo dobrze , nawet 2-3dni a teraz 2-3 razy dziennie sie " rozszczelnia " .. Urósł mu brzuch i stomia jest bardziej w środku no i jest problem bo nie przylega już tak idealnie . Mamy kleje , płyny do zmywania , chusteczki itd. Bolku , dziękuje za porady , to maja być do urostomii .Delek , przychodzi do nas pielęgniarka , ale ona taka mało rozgarnięta , no , mówi , trzeba próbować , popatrzy i tyle . Mało wsparcia z jej strony .
  • .
  • Witaj Zaka Czy wypróbowaliście innych firm bo nie każde sie dobrze trzymają to trzeba dobrać sprzęt do ciała ja mam coloplast i trzymają bardzo dobrze Tu nic niem do rzeczy że przytył czy schudł czy to mają być worki stomii czy urostomii Brauna miałem też dobrze się trzymały Przylepiec trzeba trochę nagrzać pod pachą a ciało dobrze umyć i wysuszyć najlepiej do tego są papierowe ręczniki Lub mogą być potrzebne pierścienie uszczelniające Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Witajcie .. Długo mnie tu nie było , jakieś 9 miesięcy .. Mam prośbę , czy ktoś z Was nie ma przypadkiem do odsprzedania w niższej cenie worków stomijnych ? Zalezy mi na braun flexima uro silk .. Mój tatulek przytył i worki na potegę sie odklejają .. Nie wystarcza nam tych na wniosek .. A moze ktoś z Was zna jakiś sposób zeby lepiej sie trzymały .. Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Mon_m, najlepsi (moim zdaniem i męża który był ich pacjentem) w W-wie: Prof. doc. dr hab. med. Tomasz Demkow, Kierownik Kliniki Nowotworów Układu Moczowego,Centrum Onkologii w Warszawie. tel. 506-651-501, gabinet prywatny W-wa, ul. Sarmacka 14B m 9, przyjmuje od pon. do soboty w godz. 9:00 - 16:00. Prof. dr hab. n. med. Andrzej Borówka - Ordynator Oddziału w Szpitalu ECZ Otwock, Kierownik Kliniki Urologii ECZ. Wizyty prywatne: ECZ MOKOTÓW Budynek BTD (stacja metra Wilanowska), Al. Niepodległości 18, I piętro 02-653 Warszawa, www.ecz-mokotow.pl Rezerwacja terminu wizyty i informacje: tel. stacjonarny: 22 710 34 51 tel. komórkowy: 693 396 234 Dane te są udostępnione w Internecie, dlatego podaję je publicznie. Są też inni wspaniali lekarze w tych szpitalach, dobry jest także szpital w Wieliszewie. Te placówki są ośrodkami o wysokiej referencyjności, jeżeli chodzi o zabiegi cystektomii radykalnej.
  • 9 lat temu
    heniek Chcemy się leczyć w Warszawie. I tu potrzebuje jakiś namiarów, kontaktów na specjalistów. pozdrawiam
  • 9 lat temu
    heniek To co Pan napisał podniosło mnie na duchu. Chociaż i tak cały czas mam wrażenie, że to jakiś sen. Tata miał wykonywaną TK lekarz w MSWiA stwierdził, że usuwamy pęcherz. Czy ktoś zna jakiegoś super specjalistę? Chce poznać diagnozę również innego specjalisty. Czy tata powinien mieć założoną zieloną kartę? Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    .
  • 9 lat temu
    Dzień dobry. Mąż dziś był na komisji w ZUSie, dostał całkowitą niezdolność do pracy na rok. Od operacji minął już rok i 2 miesiące. Nie jest źle.
  • .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat