Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witaj Beata 1420
Tak to wszystko może się zdarzyć wystarczy ze opis TK był nie tak opisany a pomyłki sie zdarzają a Chirurg nie obejrzał płytki bo i tak mogło być tylko opis .A jeśli jest to pęcherz jelitowy to może tak być nim się pęcherz przepcha do normalność i nie odbiera tyle moczu co nerki wydadzą Tak mi się wydaje
-
Witam
Moj maz jest 5 tyg po operacji wyciecia pecherza moczowego i caly czas jest cos nietak a to nerka nietak pracuje ostatnio nowy pecherz mial dziure czy to jest normalne ?jestem bezsilna prosze o wsparcie
-
-
Witaj Milena88
Widzę ze forum śpi .Jak na razie to nic nie musisz kupować żadnych środków pielęgnacyjnych dokąd nie ma zabiegu dopiero po zabiegu będą potrzebne To też powiedzą ci w szpitalu jak i co ma być wszelkie informacje A na pewno i tu będziesz miała pomoc od nas Bo sa osoby które mają cewniki Ja na cewnikach się nie znam A na razie to wspieraj rodziców bo naprawdę masz ciężką sytuacje
Pozdrawiam
-
witajcie
maz jest od dzis w szpitalu na urologii. od niedzieli mial ponad 39 stopni i wymioty nawet po wodzie. w poniedzialek rano zadzwonilam na pogotowie. nie chcieli przyjechać ale zadzwonilam drugi raz i przyjechali zabrali meza. w szpitalu powiedzieli, ze nic mu nie pomoga i go odeslali(mial przy sobie wyniki posiewu moczu). wczoraj bylam u onkolog meza, ktora go prowadzi w trakcie radioterapii. powiedziala, ze maz ma objawy urosepsy i dala skierowanie do szpitala(w poniedzialek rozmawiałam z nia przez telefon i to ona kazala wezwac pogotowie). mezowi zostalo jeszcze 7 naswietlan i nie powinien miec takiej przerwy no ale niestety to sila wyzsza. pozdrawiam serdecznie
-
-
Witaj mon-m
Co ważne to dopasowanie worków do ciała żeby nie odparzały i się trzymały Do tego możesz kupić pastę na odparzenia pasta uszczelniająca jak jest skóra nie równa A najważniejsze to szare mydło jest nie zastąpione To możesz kupić w sklepach ortopedycznych Ale nie musisz kupować bo to dostaniesz jak będziesz brać worki to sobie dobierzesz środki pielęgnacyjne Jaka jest urostomia wklęsła czy wypukła Bo do każdej urostomi są inne worki
Pozdrawiam
-
Witaj Dona
Takie wieść są ciężkie i przykre ale wierzę w ciebie że darz radę Wiem jaki to jest ciężar Trzymaj się <3
-
Witam.
Tata już jest w domu. Apetyt by dopisuje, ale troche ciężko mu sie wstaje. Smiga ale tak powoli. Prosba o informacje jakie kosmetyki powinnam tacie kupic do urostomii. Czy sa jakies sklepy internetowe z tym wszystkim. Co polecacie.
Ppzdrawiam
-
ja wariuje:( tato dziś mi powiedział,że strasznie kręci mu się w głowie..a ja już mam w głowie to,że to mogą być jakieś przerzuty :( nie moge życ normalnie..