Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Ja też witam wszystkich
  • Witaj w Gronie Martusia G1 nie jest tak złośliwy aby robił przeżuty chyba ze nie będzie leczony to wchodzi w większy stan złośliwość i może mieszać Tak jest jeszcze Mitomycyna c.
  • Witam,mam nowotwór pęcherza G1,wlewki mam zacząć od 1 marca raz w tygodniu czy istnieje jeszcze jakaś metoda oprócz tych wlewek??Czy G1 może się przeżucić??
  • Witam, może ktoś potrzebuje mam do oddania dużą ilość sprzętu dwuczęściowego Dansac Nowa 2x3 ( płytka wypukła) limit prawie na trzy miesiące, proszę o kontakt g.k74@onet.pl
  • 9 lat temu
    milena Chodzi o szpital na strzeleckiej w Katowicach? moj maz mial miec tam operacje ale lekarz nam odmowil i byl operowany w szpitalu wojewodzkim w bielsku białej i bardzo ten szpital polecam
  • Bolek,Heniek dzięki za ciepłe słowa ,Heniek będę pamiętał o badaniach . Pozdrowienia
  • Witaj Janek 24 To tylko gratulować takich wyników i Tak trzymaj dalej tego ci życzę dużo zdrówka Pozdrawiam
  • Witam Wszystkich serdecznie ,11.01 miałem ostatnią chemię.Lekarz onkolog zalecił USG jamy brzusznej i wyznaczył termin wizyty kontrolnej na 9.02.własnie jestem po wizycie kontrolnej i pan doktor stwierdził ,że moje wyniki są tak dobre ,że nie muszę być pod kontrolą CO i tylko mam kontrolować mój stan w poradni urologicznej. Jestem cały chepi ,ale również trochę zdziwiony że nie zalecono TK . Od zabiegu mineło 5, i pół miesiąca czuję sie dobrze,noc przesypiam na dwie części chodzę do toalety co 3,5-4 godziny ,apetyt dopisuje humor te, pozdrowienia
  • Milema Na dalsze leczenie to trzeba poczekać na zabieg i na wynik HP jaki będzie dalsze leczenie podejmą lekarze Może być radioterapia i chemia też zależny od stanu pacjenta
  • 9 lat temu
    Witaj Beata1420. Jak sama się orientujesz, ta operacja to bardzo rozległa ingerencja w organizm. Zdarzają się powikłania. U mojego męża była to zakrzepica i brak pracy jelit. Malutkimi kroczkami posuwaliśmy się do przodu. 5 tygodni to bardzo niewiele, najważniejsze pozostawać pod opieką dobrej poradni urologicznej i oddanego sprawie lekarza rodzinnego i konsultować z nimi każdy niepokojący objaw. Rekonwalescencja po tej operacji wymaga wiele cierpliwości. U nas trwało to 7 m-cy. Teraz jest dobrze i u Was też tak będzie. Pozdrawiam <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat