Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Kazik to że rehabilitanci każą ćwiczyć to bardzo bobrze i powinien w ten sposób szybko stanie na nogi i nabierze sił już powinien jeść podrzucaj rosołek z rozdrobionym kurczakiem tak że powoli można podkarmiać twarożki jak i jajka gotowane lekkostrawne jedzenie Co do mydełek to najlepsze szare mydełko kupisz w sklepie od 1-5 r używam i nic więcej wszelkie środki po rozdawałem Jedynie to pasta przeciw oparzeniowa to powinnaś ją mieć
  • Wiem Bolku aczkolwiek tez mnie uspokoiła taka wiadomość. Te paski służą do podtrzymywania worków tak ?
  • mon_m W czasie swego pobytu na chemiach spotkałem wiele osób z przerzutami do węzłów chłonnych jak i na inne narządy Brdzie zlecona chemia lub inne lecenie pamiętaj przerzutami żyjemy Dobrze by było konsultować z Hematologiem « odpowiedz
  • Kazik, spokojnie, apetyt wróci. Najważniejsze jest to, aby dużo pił. Po tak rozległej operacji chudnie się dużo, ale wróci do swojej poprzedniej wagi. Justynka, pisze, że te podkłady przydały się tylko kilka razy, mojemu mężowi jeszcze teraz zdarzają się awarie i wszystko jest zalane. Co do kąpieli to jak najbardziej jest wskazana. Mydełko w kostce i w płynie dostaniesz na limit w sklepie medycznym. Weź też pasek do woreczków, mój mąż nosi i mówi, że z paseczkiem czuje się pewniej.
  • Wracam od taty. Serce się kroi. Źle wygląda, słaby , schudł ... Nie je prawie bo się boi. W ciągu dnia wypił nutri drinka , dwie łyżki gulaszu jogurt naturalny i szklankę nasion lnu. Boję się o niego ;(
  • :-*
  • Kazik to był błąd nie ciebie dotyczyło Przepraszm
  • Wydaje mi się ze ktoś kiedyś tutaj pisał na ten temat ale nie pamiętam dokładnie...
  • 8 lat temu
    Czy ktoś tu z obecnych osób zmaga się z przerzutami na węzły chłonne po radykalnej operacji wycięcia pęcherza?
  • Oj :-(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat