Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Kurcze skąd się biorą te wstrętne choroby. Ja teraz sama zaczynam popadać w paranoję. Cokolwiek mi dolega to zaraz wkręcam sobie ze rak :-(
-
mon-m Każdy chory inaczej to pryzmuje taka wiadomości Wiem sam po sobie jak się 2002 r dowiedziałem że żona ma guza mózgu nieoperacyjny też wpadałem w dołek
-
bolek1950
Ja zawsze miałam stalowe nerwy i byłam silna psychicznie. Ale kiedy dowiedziałam się że tata zachorował to strasznie mnie to załamało. Wydaje mi się że on lepiej przyjął ta wiadomość ode mnie.
-
mon_m Tu nerwy panika do niczego dobrego nie prowadzą Wiem jak to jest dzieżko do tego trzeba mieć silną psychikę i stalowe nerwy bo inaczej to sie sami z dołujemy
-
Mon i Kazik, dziewczyny wszystko będzie dobrze. Chociaż ja wiem jak to jest..........
Piszcie tutaj, będzie Wam lżej.
Pozdrawiam Was serdecznie.
-
bolek1950
dziękuje Ci bardzo za podpowiedz. Czasami mam wrażenie, że mnie to przerasta i zaraz oszaleje.
-
Bardzo Wam dziękuję ! Mam dziś kryzys...
-
Kazik, te paski są do woreczków colpolast, płytka po bokach ma takie uszki i tam się zaczepia paseczek i płytka lepiej przylega do ciała.
Mój mąż też pił nutridrinki, jeden zastępuje jeden posiłek.Ja kupowałam te z błonnikiem, wiadomo na wypróżnianie.
-
Jogurty je takie naturalne, to siemię lniane bo dobre jest na układ pokarmowy i odżywcze. Poza tym mało bardzo bo boi się ze go będzie brzuch bolał. Wczoraj trochę zupy, dziś gulasz z kaszą ale też mała ilość a ja mu zawiozłam zupę z kurczakiem, marchewką i troszkę dyni ale nie dużo. To zmiksowane ale zjadł tego raptem 4 łyżki tyle ze to gęste i pożywne chyba. No i nutri drinki pije póki co jednego dziennie.
-
kazik paski to do worów Z tym że ja ich nie stosuje bo noszę sprzęt dwuczęściowe z klikiek Coloplast tak że mi sie nie może zdarzyć awaria Ale nie każdy może je nosić