Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
super atmosfera, operacja i 6 kursów chemi wszystko na Karowej, kameralnie bo tyllko 6 łóżek przeznaczonych dla onkologii
-
-
Do anula 30 gdzie się leczy Twoja mama w Warszawie.Bo ja też jestem z Warszawy.
-
Ja ostatnią chemie wziełam 2 maja i tez nie chcieli mnie wziąść na oddział.Bardzo i to bardzo poprosiłam lekarkę i wzieła mnie na oddział ale za to ile się nasłuchałam od pielęgniarek.Bo ja tylko jedna byłam na chemii.Inne pacjentki tez odsyłali.
-
etherlnamagic, jestem w szoku! bardzo mi przykro
-
etherlnamagic, straszne , ja po prostu nie umiem zrozumiec jak moglo dohsc do takiej sytuacji?????????!!!
Nie wiem kto jest winny, ale to jest po prostu NIEDOPUSZCZALNE!!
tRZYMAJ SIE DZIELNIE KOCHANA!!
-
anula 30 to jest zrozumiale ,ze sie martwisz,ale bron Boze nie daj mamie tego odczuc ,ze sie boisz bo to chorym ludziom nie pomaga .Super ,ze mama jest skupiona na komuni wnusi POZDRAWIAM
-
a.ja.dzis.przezyłam.zaskoczenie...
poszłam.na.chemie.a.ta.sie.k..../nie.odbyła.bo.2.maj....
to.jakies.chore?po.co.zapisywac.ludzi..apozniej.mowicze.bedzie.pozniej....w.centrum.onkologii.zastałam.grukekobiet.czekajacaych.na.wizyty.zabiegi....zapisanych.na.dzis.a.tu.nie.ma;[
odpracuja.sobie.12.maja....jeste,.strasznie.zdenerowana...czy.taki.idiota.jeden.z.drugim.nie.potrafia.myslec.ze.zzapisuja.ludzi.na.takie.a.nie.inne.terminy.a.pozniej.schodza.z.dyzuru.i.juz?nie.rozumiem.sporo.mnie.kosztowało.zeby.zebrac.sie.mentalnie.wstac.i.pojsc.tam...nie.wiedzac.co.mnie.czeka.tak.naprawde.po.tym.topotekanie.napisac.skarge?
odnosnie.ludzi.i.ich.niedyskrecjilub.obcesowosci.kilka.razy.sie.spotkałam.z.chamskimi.komentarzami.ale.to.wczesniej.duzo.wczesniej.kiedy.zmieniałam.sie.ja...moje.ciało.
fakt.faktem.ze.przyjacile.okazali.sie.....a,mozewłasnienie.okazali.
ograniczyłam.kontakty.do.minimum.
co.zabeznadziejny.dzien.sytuacja.wrrrrrrrr
-
Anitap piekne slowa zapomnialam o chorobie,SUPER . Stawiaj nastepne cele a przezyjesz nie kolejny rok tylko wiele lat BUZIAKI
-
Witajcie
Moja mama ma badania kontrolne 24 maja i ja zaczynam się juz bardzo denerwować, mama tego tak nie okazuje bo jest pochłonięta myślami o komuni mojej córci, pozdrawiam was gorąco ze słonecznej Warszawy