Dziewczyny jak poznać czy występuje wodobrzusze . ? Mama jest po operacji ( za dużo nie wycieto) teraz w czwartek 3 chemia i planowana jeszcze jedna operacja i chemia dalej . Na początku przed operacja było duże wodobrzusze . Ściągnięto płyn w trakcie operacji. Teraz mama zauważyłam że ma taki odstajacy brzuszek ale też ma bardzo duży apetyt. Nie czuje się źle.
Najlepiej porozmawiaj na wizycie z onko niech pomaca brzuch. U mnie było to standardem badane węzły i brzuch. Wodobrzusza nie miałam ale przez sterydy 3 kilogramy srednio do przodu w ciągu 3 tyg między chemiami. Taki miałam apetyt..
co do wodobrzusza... Warto mierzyć obwód brzucha codziennie, wtedy szybko da się zaobserwować ,czy płyn się gromadzi ,czy nie. Mamie wodobrzusze po operacji nawróciło. Dopiero po 2-3 chemii i lekach zniknęło.
U nas rocznica 7 od 1 wlewu chemii i 6 od zakończenia chemioterapii.. jestem w szoku ,jak to zleciało.
Z włosami to różnie bywa, jednym się sypią po pierwszej innym po 2 chemii. Zaczniesz prawdopodobnie odczuwać ból skóry głowy, potem zaczną wyłazić i przestaniesz je czuć. To dziwne uczucie... . Wtedy ścinaj i nie martw się _odrosną. Grunt żebyś była zdrowa :)