Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ponieważ po chemii nabawiłam się anemii złosliwej,do dziś nie stwierdzo z jakiej przyczyny i nie dostaje żadnych leków.Poniewaz nie mogę juz patrzec na sok z buraków i na same buraki to jak mi spada hemoglobina to biore 2 tab.buraka i piję sok z pokrzywy.przez 2 tyg.morfologia szybko mi sie podnosi.Teraz wizyte u hematologa mam dopiero początek sierpnia więc się tak ratuję.
-
kasiorek4 to stres dziewczyno troche zwolnij wyniki nie sa straszne . W niedziele nie ma konsultacji .Napisalam przepis na salatke z buraka sprobuj zrobic da sie zjesc kup natke pietruszki i syp do kazdego jedzenia .
-
Jasia11
hgb 11,4 a rbc 3,91, pójdę na tą konsultacją w poniedziałek bo chyba w niedzielę nie ma? Z tym 10tym to jest tak jak pisałam makro000 okazało się że będą dzwonić. Albo z nerwów albo nie wiem od czego mam lekką gorączkę i rwie mnie noga w udzie bliżej pachwiny, ale tylko jak nią ruszam. Dziś słaba jestem
-
Izunia witam na forum piszesz ,ze we wtorek 1 chemia ja jestem po 3 .DASZ RADE z nasza i BOZA pomoca .POZDRAWIAM SERDECZNIE.
-
Salatka z surowego buraka -zetrzec buraka na tarce jak na placki ziemniaczane ,czerwona papryke drobno posiekac doprawic sola i pieprzem dodac oliwe z oliwek .SMACZNEGO
-
a.ja.piłam.jais.czasczysty.sok.z.czerwonych.burakow.pozniej.nagle.mnie.odrzuciło.teraz.jem.jednegona.surowo.lepiej.wchodzi
-
-
w skórce buraka jest 70% witamin
-
do Ani57 to super serdeczne dzieki i to jest lancuszek modlitw .Bogatym nie jest ten ,kto posiada lecz, kto daje JAN PAWEL II..POZDRAWIAM
-
Wróciłam z Ostrołęki z mszy o uzdrowienie i ofiarowałam za Nas wszystkie Najdroższą Krew i Świete Rany Jezusa i prosiłam za Nas przez Najdroższą Krew o zdrowie i przez Święte Rany o uleczenie dusz naszych.Ojciec Knapczyk powiedział ,że przez Najdroższą Krew Jezusa i Jego Świete Rany można wszystko wyjednać w Sercu Boga.Przy Błogosławieństwie zakręciło mi sie w głowie i poczułam jak bym nie miała nóg.Upadłam .dopiero po jakimś czasie poczulam siłę w nogach.Wróciłam na lekkich nogach do domu.Mam pogodę ducha w sercu i radość.Wieczorem idę na Nabożeństwo Majowe do swojego kościola.