Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
izunia ja byłam z 8 razy na akupunkturze u tej mongołki w bloku w gdynii,jescze dawała mi kuleczki na nerki jajniki i nic nie wykryła na koniec klepnęła mnie w tyłek i mówiła że zdrowa ze mnie baba.zaszłam w ciąże ale to nie jej zasługa.przy okazji ciąży miałam nowotwora jajnika,więc do niej już nie jeżdzę bo się boję,chciaz na wykłe choroby napewno pomoże.jak chodziłam na apunkturę to ze mną chodził tez marek kamiński ten polarnik,mówiłam jej że to znany człowiek,ona nie wiedziała,ale on do niej rzychodził na wmocnienie
-
izunia jak nowotwór np jajnika peknie to wszczepiaja się biliony komórek złych w zdrowe ciało i wtedy jest tragedia.po drugie ludzie chorzy na nowotwory wyglądają super ,nie chorują i nic ich nie boli,nawet się nie przeziebiają tak czesto.dlatego tak cięzko domyślec sie że coś jest nie tak.po trzecie myslę że to wola Boża działa że chorujemy i jest w tym jakis znak.który trzeba zauazyc i wtedy choroba jest błogosławieństwem,jasia 11 chyba wiesz o co mi chodzi,bo ja poszłam tym samym tropem co ty,i mi pomogło,dlatego teraz ciesze się ze byłam chora i cały czs o tym pamietam,jak pójdzie sie drogą przez kościół,to żadnego psychologa nie potrzeba i psychiatry ,
-
kasiorek bedziesz wolna zadzwon do mnie szybko bo już nie moge patrze jak ty cierpisz nie chce mi się pisac
-
Aniu Twoje przepisy są rewelacyjne!! Proste do zrobienia i cholernie smaczne- wrzucaj co jakiś czas coś nowego abyśmy mogli urozmaicić sobie dietę!
-
to nie nerwy u mnie, boli mnie noga w pachwinie jakiś stan zapalny albo od węzłów nie wiem. Niby nie są powiększone ale noga boli tylko tu u góry rwie, reszta nie. Coś jakby mięśnie nie wiem. Zastanawiam się czy nie zadzwonić po pogotowie, może szybciej gdzieś trafię, ale też się boję. To jest po drugiej stronie niż ten guz na jajniku. Co myślicie?
eternalmagic
rozumiem cie świetnie, też się boję że jak wleze to już zostane
-
witajcie
dzis.sprzatam,wiem.ze.niedziela.ale.nic.mnie.poki.co.nie.boli,zajmyje.czyms.mysli....przegadam.i.układam.swoje.rzeczy.po.raz.kolejny....moze.to.banalne.co.powiem.ale.nagle.wszyskie.te.moje.sukienki.odzywki.do.włosow.lakiery.do.paznokci.kupowane.hurtem.stałysie.tak.mało.istotne....zastanawiam.sie.po.co.mi.to.wszystko,ot.babskie.poprawiacze.nastroju.
nigdzie.przeciez.tego.ze.soba.nie.zabiore.miec.i.miec....wiecej..i.i.wiecej....heh.zabawne.
nie.chce.mi.sie.ładnie.wygladac,wrecz,irytuje.mnie.mysl.ze.mogłabym.znow.pomalowac.paznkcie.
zastanawiam.sie.czy.nie.zrezygnowac.z.chemii...do.jutra.mam.jeszcze.czas.
moze.zamist.sie.szamotac.sama.ze.soba.robic.sobie.nadzieje.powinnam.zrobic.cos.innego...pojechac.gdzies.jeszcze.cos.zobaczyc.nie.wiem.
czuje.swoiste.''nieistotnienie'',o.nie.jest.złe.uczucie,lepiej.czuj.lekka.obaojetnosc.ktora.niesiespokoj.niz.wsciekłosc.i.smutek.
kasiorku4
ja.przed.pierwsza.chemia.z.nerwow.dostałam.rozstroju.zoładkowego.i.tez.miałam.goraczke.podobnie.miałam.przed.operacja.w.sierpniu.
boje.sie.topotekanu,bojesieze,jak,wleze,do.szpitala.to.juz.z.niego.ne.wyleze.
-
aldi 36 gadzam sie z toba,
-
dieta makrobiotyczna super,ale jak ktoś pisze żeby jesc na co ma sie ochotę,żeby gad się niedenerwował,to aż mnie ściska ze złości.a nie wolno się nam denerwowac
-
dziewczyny ja leczyłam sie kiedyś w gdyni u mongołki medycyną tybetańskaa,wtedy byłam zdrowa i zapytałam ja tak ot czy kiedyś uzdrowła kogoś z nowotworu powiedziała że akupunktura to nie cuda i nie wyleczyła.ale można wzmocni organizm,a to jest ważne,bo jak kiedyś pisałam chemia chemia a dalej wszystko zależy jak organizm bedzie walczył.w nowotworach nie stosuje sie akupunktury.jak byłam u niej po chemii żeby powiedziec co mi sie przydazyło była wstrzaśnięta.leczyłam sie u niej na jajniki bo nie mogłam zajsc w ciąże.tak że się boje teraz,chociaz na inne choroby napewno pomaga,ale nasza jest specyficzna taka z górnej półki i czym więcej czytam i myślę to uważam że chemia w jedzeniu atrute powietrze to robi ale na to nie mamy wpływu i oczywiście CUKIER.pisze tak czy komuś się to podoba czy nie.kiedyś jednej z dziewczyn tu na forum się przykro i smutno zrobiło,ale niestety.ostatnio czytałam też o diecie kwasniewskiego modnej kiedyś i on też uwaz że cukier trzeba odrzuci z dnia na dzień.
-
do szymczakanna witam dzieki za nowy przepis .Wczoraj robilam salatke z paluszkow krabowych zaczynam w tym kierunku tylko brakuje mi przepisow jak bys miala jakies to poprosze z gory dziekuje .Wczesniej takich rzeczy nie jadlam mysle juz o krewetkach i kalmarach .Napewno wrocilas wypoczeta a jak wrazenia? Buziaki