Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
czy ktoś tu dziś zagląda? jak myślicie jakie mam szanse że wszystko będzie dobrze? I czy możecie mi powiedzieć jak poprawić sobie RBC i HGB? Pozdrawiam
Makro000
Czy naprawdę było tak źle z Tobą? Przepraszam za pytanie, ale nikt prawie nie a zresztą...przepraszam
-
kuka37
niestety żaden lekarz dziś nie przyjmuje niestety.
-
Wczoraj wracajac od p.doktor zamiast sie chodz troche zmartwic ,ze chemia odroczona juz trzeci raz przez te PLT to wrecz odwrotnie jestem spokojna .(wierze ,ze ten spokoj wewnetrzny to laska ,ktora otrzymalam od MATKI BOZEJ BOLESNEJ w OBORACH ).A bardzo ucieszyla mnie tez rozmowa z mloda dziewczyna ,ktora powiedziala ,ze dzieki mnie jej mama uwierzyla, ze mimo choroby mozna zyc pieknie wygladac i cieszyc sie zyciem i ,ze powinnam nosic plakietke ambasadorki .A ja nic nie zrobilam ,ale to cudne ,ze samym wygladem i usmiechem mozna komus pomoc.Po tak milych slowach czlowiek ma wiecej sily i czuje ,ze jest na tym swiecie ,zeby komus pomoc NIC NIE ROBIAC .
-
rano szukaj kontaktu prywatnie z jakims lekarzem ze swojego szpitala obojetnie bo ty mósisz szybko miec operację.spytaj w szpitalu jaki lekarz tam pracuje i wpisz na znany lekarz pl.moze beda adresy
-
697565260 jestem po 15 godzinie w domu
-
Witam dziewczyny jestem po czuwaniu chodz troche nie wyspana ,ale szczesliwa i napelniona wieksza energia i sila .Pieknie to wczoraj ksiadz powiedzial sama jest chora ,a jeszcze sie modli za chorych .Te czuwania sa piekne taka cisza i PAN JEZUS w NAJSWIETSZYM SAKRAMENCIE . Komunia sw. pod dwoma postaciami ,indywidualne blogoslawienstwo NAJSWIETSZYM SAKRAMENTEM. Wierze gleboko ,ze moje modlitwy i prosby zostaly wysluchane .POZDRAWIAM I PRZESYLAM DOBRA ENERGIE I ZYCZE MILEGO DNIA
-
Jasiu wspaniała nowina:) zdrowiejesz i tak trzymaj!!! Módl się za nas wszystkie bo Twoja wiara i modlitwa jest nam potrzebna ja powietrze i woda. Módl się za te, które nie mają siły , lub są pełne obaw.
Ethernalmagic, my tu wiem jak jest ci ciążko. Wiemy,że są granice cierpienia i bólu. Przesuń w myślach tę granicę, walcz i trwaj.Wierz w swoją siłę i cud. To bardzo pomaga, a jak już sie psychicznie wzmocnisz, to dasz radę. Pamiętaj póki tu jesteś nie przegrałaś, nie przegrałaś, więc możesz wygrać.
Kasiorek ja miałam operację 10 maja, więc będziemy "siostrami bez jajników". To szczęśliwa data, w tym roku kupię tort , postawię pierwszą świeczkę. Zaproszę gości na moje pierwsze urodziny:)
-
kasiorek4
ja.tez.sie.załamałam.i.co.z.tego?
w.człowieku.jest.wola.przetrwania.mimo.wszystko.
jak.patrze.na.to.wszystko.to.mi.sie.rzygac.chce.załosne.to.
mimo.braku.entuzjazmu.chodze.do.tej.przychodni,przyjmuje.leki,denerwuje.sie...
znow.dzis.nie.zasne.
nawet.nie.wiesz.jak.dobrze.Cie..rozumiem.
Ania57
niestety.dar.wiary.nie.został.mi.ofiarowany.
-
kuka37
Bardzo chętnie zadzwonie jutro bo dziś już późno, tylko numerek mi podaj kochana. Jak mam walczyć z lekarzami skoro miejsca nie mają to co mam zrobić, dopiero na 10 mają dzwonić. Ja naprawdę się załamałam........
-
kasiorek nowotwór rozwija sie w 70 procentach w dwóch jajnikach równocześnie,ja tak miałam.nie wkrecaj sobie filmów bo oszalejesz .tak ciężko przekazac swoje doswiadczenia .jak co to mżesz do mnie zadzwonic