Joka0 a jak u ciebie samopoczucie i wyniki po leczeniu. Ja nadal od 40 dni czekam na opis tomografu i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Mialem ostatnio problrmy zoladkowe: biegunke i oslabienie organizmu. Czekam z utesknieniem na wiosne. Powodzenia i duzo zdrowka wszystkim
Cichy, moje samopoczucie nie najlepsze. Jestem poddenerwowana, ciągle zmęczona i brak mi sił. Znów spadły mi neutrofile do 0, 81tys. Może jest to spowodowane tym, że byłam przeziębiona. Za kilka dni powtórzę badanie.
Też z utęsknieniem czekam na wiosnę i lepsze samopoczucie.
To mój ostatni wynik morfologii
Trzymajcie się cieplutko 🙂
witam wszystkich bardzo serdecznie
Moja mama od kilku lat choruje na pbl. Póki co nie jest wdrozone leczenie , ale z każda kontrola wyniki niestety się pogarszaja. Wbc na poziomie 83,3 tys limfocyty 80%
Hemoglobina rbc płytki w normie
Usg brzucha i węzłów chłonnych w porządku
Czytałam ostatnio sporo o właściwościach kurkumy i chciałabym, żeby mama spróbowała takiej kuracji. Czy ktoś z państwa stosował suplementy diety z kurkuminą, bądź kurkumę sproszkowaną i może się na ten temat wypowiedzieć ?
Pozdrawiam
Dobra wiadomość dla chorych na białaczkę. Dzięki pozytywnej decyzji Ministerstwa Zdrowia wenetoklaks - ratujący życie pacjentom z przewlekłą białaczką limfocytową - został wpisany na listę leków refundowanych. Preparat pozwoli przedłużyć ich życie i poprawi jego jakość chorym, u których białaczka szybko postępuje ( z mutacją TP53 lub delecją 17p), i którzy przestali odpowiadać na ibrutynib. Przewlekła białaczka limfocytowa (PBL) to najczęściej występujący nowotwór krwi, na który w Polsce choruje ok. 17 tys. osób, a każdego roku diagnozuje się 1900 nowych przypadków. Materiał zaczerpnięty z gazety Poradnik zdrowie (nr 3 marzec 2019)
Kochani potrzebuję pomocy .08.03 mam wizytę u hematologa i chciałem mojej Hematolog Justynce kupić prezent to ona uratowała mi życie załatwiając wenetoklaks i nie wiem co -podpowiedzcie.I jeszcze jedna prośba kto zna domowy sposób na pozbycie się rwy kulszowej to jest straszny ból.Brałem 2 tygodnie leki przeciwzapalne i przeciwbólowe i płytki spadły z 240 na 70 i musiałem przerwać tylko żele woltaren i traumon ale to nic nie pomaga cierpię nadal najgorzej w nocy.Ryszard.