Ilusia - i tak trzymaj! Rat to już nie wyrok! Mamy lepsze leki, lepszy sprzęt do badania.
12 lat temu mój szpik jechał się badać do Szwajcarii, potem jeździł do Krakowa, a od lat już prawie każdy szpital ma najlepszy sprzęt. Wszystko idzie ku lepszemu :)
Płacz jak Ci źle, wypłaczesz wszystkie żale. A potem zaloguj się do nas a my Cie pocieszymy!
Ściskam mocno!!!
O Kaju, to ty młoda kobietka jesteś.Wcześnie zachorowałaś.W mojej przychodni przez 5 lat interniści twierdzili, że to wirus ponieważ wszystkie inne badania były ok.W końcu zmieniłam przychodnię i trafiłam do kierowniczki dr.Jagiełły ona od razu powiedziała, że to białaczka i że miała takie przypadki, dała skierowanie do hematologa,który z wyników badań potwierdził jej diagnozę.U Ciebie tego co napisałaś rzeczywiście jest tak jak u mnie.Ja mam nadzieję, że dożyję do tych 20 lat jakie są prognozowane w tej chorobie. Wiadomo ,że jak ktoś ma 70 lub więcej lat jak zachoruje to perspektywa jeszcze 20 to bardzo długo. Przy młodszym wieku zachorowania to gorzej wygląda.Staram się o tym nie myśleć.Żyję normalnie, jak mam gorszy dzień to ryczę -wiadomo.Trzymaj się .Pozdrawiam
Ilusia, u mnie jest podobnie. O chorobie dowiedziałam się przypadkowo, parę miesięcy temu. Mam 45 lat. Nie miałam i nie mam żadnych objawów. Tylko te podwyższone leukocyty (ostatnio 16 tys.) i trochę powiększone węzły chłonne. Oczywiście od kiedy wiem, ze jestem chora, bardziej o siebie dbam, staram się zdrowo się odżywiać,więcej odpoczywać, mniej denerwować się.
Ilusia, ja się dziwię, że internista przez lata śledził Twój wzrost leukocytów i nie zalecał wizyty u hematologa?
...
Dziękuję Kaja za odpowiedź, opisałam sie już wcześniej ale jakoś moja odp. nie dotarła. Ja nie mam jak dotychczas żadnych objawów. Oprócz nieprawidłowych wyników krwi i powiększonych węzłów chłonnych.Poty zdarzyły mi się raz ale to może być menopauza.Jo lekarze określają stan ogólny dobry. Ta choroba jest jak topór wiszący nad głową. W każdej chwili może spaść.A jak jest u Ciebie
Ilusia, ja nie miałam zadnych zabiegów, ale pytałam o to swojego hematologa, bo też być może czeka mnie zabieg ginekologiczny. Hematolog powiedział, że spokojnie mogę. Ale radziłabym jeszcze skonsultować ze swoim hematologiem i oczywiscie zgłosić lekarzom przeprowadzajacym zabieg, że masz pbl.
Ilusia, czy Ty często łapiesz infekcje, czy chudniesz, masz poty nocne, jakieś stany podgorączkowe? A może masz jakieś swoje sposoby na zdrową dietę?