cichy3031 napisał:
Joka0 napisał: Cichy, czy zaszczepiłeś się przeciw grypie. Ja odpuściłam, bo jak byłam na chemii - pytałam i nie było jednoznacznej odpowiedzi ( oczywiście chodzi o osoby przyjmujace chemię) Zdrówka życzę
nie szczepiłem sie bo cały czas jestem przyziebiony od pnełmokokow zaszczepiłem się w maju i brałem tabletki od półpasca
Witajcie kochani
Dawno sie nie odzywalam, chociaż zaglądałam na forum i jestem na bieżaco. Jestem 2 mieśiące po leczeniu .Chemiterapię miałam tylko przez dwa miesiące,ponieważ wystąpiły powikłania, leczenie zakończyłam R- Solumedrolem - sterydami.Wyniki są stabilne na ten moment. Zmartwiłam się Rysiem ,mam nadzieję ze nagłośnienie sprawy w TV przyniesie pozytywny rezultat ,Bardzo mu tego życzę.
Pozdrawiam wszystich ciepło, uważajcie na infekcjie ,bo pogody teraz są sprzyjające.
Piotrek kuruj się
Joka0 napisał:Przeciw pneumokokom zaszczepiłam się po pierwszej wizycie u hematologa. Przeciw grypie nie szczepiłam się w tym roku. A o zabezpieczeniu się przed półpaścem, słyszę pierwszy raz. Każdy hematolog daje inne zalecenia, albo nie daje ich wcale.
JOKA, my.mielismy po kazdym cyklu chemi, heviran.
Jest światełko w tunelu jeszcze słabe ale chyba się rozjaśni ,szczegóły niedługo podam .Cichy nie dawaj się .Do wszystkich askorbinian sodu dwa razy dziennie płaską łyżeczkę na szklankę wody to jest najlepsza witamina C albo wit.C od Jerzego Ziemby można zamówić w internecie.Askorbinian można kupić w Lublinie w hurtowni zainteresowanym mogę podać adres,trzymajcie się cieplutko. Ryszard