Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

14 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3319 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Nalusia bedzie wszystko dobrze.musi byc .jestes taka pozytywna dziewczyna.dasz rade przez to przebrnąć. Jestem przy tobie.

na poczatku ze wszystkim jest ciężko ale potem jakos to sobie ukladamy i jest lepiej.badz dzielna.😁

Wszystko sie ułoży. 

• 6 lat temu

ja dziewczęta szykuje sie na operacje zatok i odwodnienie uszka.co prawda dopiero 13.08 ale juz sie grzeje.😁

W poniedzialek jade do hematologa i myślę ze bedzie lepiej niz do tej pory.bo jestem wypoczeta.dam wam znać jak poszlo.

Kurde cos Jola sie nie odzywa ciekawa co u niej.

• 6 lat temu

Unieczka witamy cie serdecznie w naszej grupie.😋 ze sposobu w jaki piszesz widac ze jestes fajna babka.😆 ja tez naleze pod IHIT w Wa-wie.ale kontroluje sie na chocimskiej.

• Moni - świadomość igły w bebechach do końca życia na razie nie strasznie denerwuje

• Unieczka - wiek 63 to piękny wiek!!! Młoda babeczka jesteś!!!!!

• Moni - będziesz miała operacjon w urodziny mojego syna. To bardzo szczęśliwy dzień!!!!!!! Masz szczęście kochanie!!!

• 6 lat temu

Moniczko - jestem, jestem siedzę cichutko i czekam na telefon. Torba spakowana a na każdy dźwięk telefonu reaguję tak😲😨😭

Trzymam kciuki za Ciebie 😊

• ło matko, dziewczyny, na tym forum to cały wachlarz atrakcji...pompa w brzuchu, woda w uchu, Joka w gotowości z torbą (przypomniały mi się klimaty przedporodowe - torba gotowa na miesiąc przed porodem). Co tam, nas nic nie złamie 💪💪💪

• Witaj Unieczko!! Jak Twoje samopoczucie i tradycyjne pytanie - jakie są Twoje parametry krwi :)

• Gosiu, gdzie nam się zapodziałaś, co u Ciebie?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat