Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

14 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3320 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Carlo tak tylko pogorszenie wbc i limpho.a hgb 13.8 i plytki 199 czyli cudnie 😁

Dobra juz szalenstwo mi przeszlo.😆 dalej na rowerku bede śmigać. Wizyte mam 27 .10 wiec na razie zapominam ze choruje.

Nalu zatoki to mam spieprzone od baaaaardzo dawna wiec chyba to nie to. 😉

Jak zapytalam lekarza co mysli o tym wzroscie to rzucil od niechcenia.ze przeciez na cos ta rente dostalam.no i kij po rozmowie.😫

• 6 lat temu

Zapytalam czy moge za pol roku przyjechac bo za czesto sie tam szwendam .ale powiedzial ze jest wzrost i mam sie pokazywac minim.co 4 m-ce.

No coz chyba lubi na mnie popatrzec hihi.

Kaju wspanialy pomysl.tak wzroslo o 1 tysi.😋

• A nie lepsza kurkuma naturalna w korzeniu??? Kapsułka to też chemia............

• 6 lat temu
    Joka0 napisał:

Carlo, jakiś czas temu pisałeś o swojej suplementacji. Czy zauważyłeś poprawę w wynikach morfologii?

6 lipca jade na kontrole...zobaczymy...

Od padziernika chcialbym stosowac oczyszczanie krwi metoda "NIA" Dr. Ashkara.

Ktoś moze miał stycznosc z tym tematem ??

• 6 lat temu
    carlo napisał:

Ja kupuje z firmy SWANSON kurkuma z czrnym pieprzem - kapsulki.

3x dziennie w czasie posilku i zapijam olejem z czarnuszki lub z rokietnika (łyżeczka).

Dziekuje bardzo

• Monia, lekarz i tak Ci troche ulegl  bo wizyta za 5 miesiecy.

• Ja kurkume kupuje w proszku eko i sama przyrzadzam paste. Jak Niko chcesz to Ci wysle przepis na pryw.

• 6 lat temu
    kaja1677 napisał:

Ja kurkume kupuje w proszku eko i sama przyrzadzam paste. Jak Niko chcesz to Ci wysle przepis na pryw.

PPoprosze jak mozesz o prepis

• Dzień Dobry słoneczka w tą piękną pogodę :)

• Nalunia, u mnie tyle pracy, że nie ma kiedy taczek załadować :) Nawet nie widzę, nie czuję jaka pogoda. No ale zaraz weekend i wtedy...wiosno nadchodzę!

A co u Ciebie?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat