Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

14 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3319 odpowiedzi:
  • Kaja postaram sie być to przy okazji morfologie sobie zrobie chociaz u mnie węzły są większym problemem

• 6 lat temu

Carlo ja bardzo źle znioslam 1 cykl dostałam wstrząsu po przeciwcialach a dnia dostałam 38 temp.i przerwali mi cykl.Dlstego chciałam  się położyć na oddział  na ciąg dalszy .Dostaje RCC.Dzisiaj tez miałam sensacje  najpierw wysypka na twarzy wiec dali mi znowu zestaw p/wstrząsu dzisiaj jest 2 dzień i mam dosyć .

• 6 lat temu

Dziękuję bardzo za mile  słowa i pozdrawiam serdecznie wszystkich  na forum Gosia

• Gosiu wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki jutro bedzie nowy dzień

• 6 lat temu
    Cichy30310 napisał:

Dzisiaj zaczołem uprawiać działke i przy takiej pogodzie piwko chodziło za mno

Witaj Cichy30310.

Polecam herbate SHATAWARI zmniejsza obrzeg węzłow chłonnych i wspomaga przy Pbl.

Ja ogólnie w weekend przy takiej pogodzie nie odmówie sobie piwka...

• 6 lat temu

Zdjęcie użytkownika Polska Koalicja Organizacji Pacjentów ><br>###/a###</p>
            </div>

</div>
    </li>
    <li id=

Moni - to wspaniale że tak piszesz - o szczęściu!! Oby tak dalej!

A co do spotkania - ja na spotkaniu będę sama. Mąż za kierowcę i opiekuna robi :) Więc ustalimy sobie znak rozpoznawczy i się od razu spotkamy :)

• Gosieńko - powodzenia!!!!!!

• Iwoska - tak już nie mogę się doczekać. Taki przedsmak Sandomierza hahahaha

• Jejku Gosiu - a jak się teraz czujesz??? Lepiej już??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat