Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

14 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3319 odpowiedzi:
  • Maju, udało się ustalić termin wizyty na Chocimskiej?

• Ilusia, Aniawajs, zaglądacie tu czasem? Odezwijcie się :)

• 6 lat temu

Dziewczyny ja jestem w szpitalu na 2 cyklu chemii odezwę  się  jak juz będę  w domu.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

• Trzymaj sie Gosiu! Cieplymi myslami jestem z Toba. Czekamy na Ciebie na forum. 

• 6 lat temu

Dziewczęta ja szykuje sie sama na spotkanie.ale zaraz podejde do nali i juz beda z kims haha

Pisalam juz do pana chojeckiego i mnie zglosil.

Ja nadal nie slysze na ucho.ale nie boli i mam za tydzien wizyte.moze cos poradzą 

U mnie ok wyniki spadly na lepsze wbc 29.98 a limfocyty na 73tys to swietne wyniki.

A jakze czuje wiosne i na zakupy mykam rowerem.z koszykiem 😋

Ogolnie rzecz biorac jestem szczesliwa i wolna.😆

• 6 lat temu

Gosienko mocno trzymam za ciebie kciuki.i mocno cie sciskam za rękę. Badz dobrej myśli. 😗

• 6 lat temu

Moniczko, wspaniała wiadomość😊 Odpoczywaj i zdrowiej 

• 6 lat temu

Gosiu trzymaj się!!!

Jesteśmy z Tobą!!!

• 6 lat temu
    gosias napisał:

Dziewczyny ja jestem w szpitalu na 2 cyklu chemii odezwę  się  jak juz będę  w domu.Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Duzo siły i wytwałości.

Rozumiem, ze chemia to FCR ??

Dlaczego Cię położyli na oddział ??

• 6 lat temu
    moni1 napisał:

Dziewczęta ja szykuje sie sama na spotkanie.ale zaraz podejde do nali i juz beda z kims hahaPisalam juz do pana chojeckiego i mnie zglosil.Ja nadal nie slysze na ucho.ale nie boli i mam za tydzien wizyte.moze cos poradzą U mnie ok wyniki spadly na lepsze wbc 29.98 a limfocyty na 73tys to swietne wyniki.A jakze czuje wiosne i na zakupy mykam rowerem.z koszykiem 😋Ogolnie rzecz biorac jestem szczesliwa i wolna.😆

Cos nie Pasuje mi...

Limfocyty nie mogą byc w takiej iości przy WBC 29.98...

WBC to suma wszystkich białych krwinek.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat