Jak długo żyjesz z Glivec?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??
Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
-
Kiedyś słyszałam żeby plasterek cebuli ssać pomaga na ból gardła .Życzę zdrówka!
-
Z naturalnych metod na ból gardła polecam goździki. 1-2 szt. delikatnie rozgryzamy, żeby uwolniło się z nich to, co dobre. Działają znieczulająco i rozprawią się z bakteriami i wirusami. Trzeba się przyzwyczaić do smaku na początku i trochę drętwieje język, ale działa cuda :-) Zdrowia wszystkim życzę :-)
-
Aniawajs co tam u hematologa jak wyniki
-
Dora1119 dziękuję kochana za pamięć. <3
Wyniki 35 wbc mamy skierowanie do kliniki na szczegółowe badani.czekamy na termin.typ białaczka limfocytowa.
Myślicie że podwyższone wyniki kwasu moczowego jest zwiazane z białaczką bo są podniesione ?
Musimy z tym żyć dać radę.
Może z Was też ma ten typ chetnie bym dowiedział się coś więcej jak to wygląda.bo my na początku drogi to tylko strach i panika
-
Na początku zawsze jest strach ,będzie dobrze,musi być dobrze i tego się trzymajcie,najważniejsze że traficie do kliniki i rozpocznie się leczenie ,wszystkiego dobrego :D
-
Aniawajs będzie dobrze trzymam kciuki!!!
-
Aniawajs bialaczka limfocytowa to jedna z najlagodniejszych bialaczek. Czesto przez kilka lat nie wymaga leczenia tylko obserwacji.Badania szczegolowe pokaza.Moj sasiad choruje od 3lat i bez leczenia tylko co pol roku kontrola. Zycze zdrowia, cierpliwosci i dobrego nastawienia.
-
Aniawajs, jeśli chodzi o kwas moczowy, to u mnie w związku z białaczką wynik był bardzo podwyższony. Przez jakiś czas brałam Milurit, dopóki wyniki białaczkowe nie wróciły do normy.
-
Aniaswajs - ja też potwierdzam: białaczka limfocytowa powoduje podwyższenie wartości kwasu moczowego nawet przy restrykcyjnej diecie. Moja mama tak miała. Trzeba brac leki i tyle :)
-
Witam! Czekam na wyniki cytogenetyczne z szpiku i się bardzo denerwuje ,jutro będę dzwonić do doktora może już coś mi powie.Bo mi się wydaje ze trwa to wieki .Pozdrawiam.