Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    "."
    Witaj Doris, Witajcie kobietki :-)
    U nas już przygotowania do witania Nowego Roku poczynione- Piccolo w lodówce się chłodzi, piżamy przygotowane i biała sala czeka ;-)
    Wszystkim Wam dziękuje za wspólnie spędzony czas w przesympatycznym gronie. Nich ten nowy rok będzie dobrym rokiem- tak jak napisała Doris-zdrowy, przepełniony miłością i szacunkiem.
    Wszystkiego najlepszego i do następnej"," w Nowym Roku :D
  • 12 lat temu
    "."
    Coś tu dziś cicho i pusto..... Czyżby wielkie przygotowania do balu? Wobec tego życzę szampańskiej zabawy!
    A w nowym roku życzę wszystkim przede wszystkim zdrówka. Miłości,szacunku i życzliwości od ludzi (w tym także od pracowników służby zdrowia). Spełnienia marzeń,najlepiej wszystkich,bo czasu coraz mniej. I żeby ta trzynastka okazała się dla wszystkich megaszczęśliwa!!!!
    Pozdrawiam :-* !
  • 12 lat temu
    Szacunek,dziewczyny! Dieta,kijki,dwa kilo mniej! Gratuluję silnej woli i determinacji! Ja ze sportów ekstremalnych będę dziś uskuteczniała pieczenie kolejnego makowca (świąteczny się skończył i wszystkim jest przykro). Może jeszcze dołożę sobie długodystansowe pieczenie rogalików. Mam już za sobą bieg przez przeszkody z mopkiem i maraton po lodzie w drodze do sklepu :-D!
    Życzę Wam dalszych sukcesów w walce z biodrowymi skutkami świąt!
    Ja przy świątecznym stole próbowałam zaklęcia: I spraw Panie Boże,żeby poszło w cycki. Nic z tego.................. :-(
    Pozdrawiam!
  • 12 lat temu
    Na razie 2 kg w dół ale zakwasy mam we wszystkich możliwych mięśniach:)
  • 12 lat temu
    Emma i jak ci idzie 'zbijanie" wagi? Ja sobie w piątek zafundowalam głodówke i..... łatwo nie było:) ale satysfakcja jest!!!
  • 12 lat temu
    Ja od wczoraj zasuwam z kijami !! Wiosna na dworze pomaga ale przymierzyłam kiecke na sylwestra i był dramat . Muszę zrzucić ze 3 kilo!!
  • 12 lat temu
    UFF !!! Nareszcie koniec obżarstwa!!
  • Zdrowych i Spokojnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku:):):)
  • 12 lat temu
    Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim fajnym babeczkom z tego forum!
  • 12 lat temu
    Wesolych Swiat kobietki, ciesze sie ze znalazlam te stronke, czuje ze nie jestem sama ze swoimi myslami..pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat