Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    "."
    Ha! Widzę,że świąteczna głupawka zaczyna się z przytupem! Kasia79 witaj w klubie "obietnic niedotrzymanych"! ja również obiecywałam sobie,że w tym roku się nie dam. Akurat! Prezenty gromadzę chyba od dwóch tygodni,z grubsza posprzątane,żarełko powoli zaczyna się zalęgać. Moja gorsza połowa też pomaga! Wczoraj pomagał kupić choinkę;-)! Ale co to za choinka!!! Kupiliśmy takie wielkie bydlę,że nie wiem czy mi wlezie w miejsce na nią przeznaczone! Będziemy się z nią mierzyć w sobotę,napiszę jak poszło;-).

Buziaki,trzymajcie się cieplutko! :-*
    Tak bym chciała żeby śnieg utrzymał się przez całe święta! Kiedy jest biało za oknem,święta dla mnie nabierają większej magii,robią się takie ciepłe,jeszcze bardziej urokliwe...... Mogę sobie nawet z łopatą pośmigać:-)!
    Napisz Kasia jak tam badania (tzn potwierdź,że o.k.),i jak udały się zakupy. Tłumy w sklepach pewnie nieprzebrane.

• 12 lat temu
    "."
    Puk, Puk...zaglądam, żeby nie było że nie ;-)
    Doris, ćwiczę ale czasami wychodzi na to że z marnym skutkiem. Mówią, że praktyka czyni mistrza, pożyjemy zobaczymy, już niedługo kolejny test ;-D ...
    Moja druga -gorsza ;-)- połowa, jest czynnym obserwatorem, biernym pomagaczem w przygotowaniach świątecznych.
    Gosieńko75, następnym razem zamiast zalać się łzami zrobię tfu tfu tfu .....hehehehe.....powiedzą, że już całkiem mi odwaliło, ale przecież jak mi nie można to komu można ;-)
    Kobietki jak tam posuwają się prace przedświąteczne?W tym roku miałam zrobić na święta 4 razy Nie- nie sprzątam, nie gotuję, nie ubieram choinki, nie robię świąt- sprzątnęłam, wczoraj młody nie wytrzymał i ubrał choinkę, produkty na papu powoli ściągam więc chyba i czwarte NIE zostanie obalone ;-) A to wszystko przez młodego.

Dziś wyruszam do stolicy na badanie i ostatnie większe zakupy.

Pozdrawiam serdecznie Wasza Kasia beksa ;-)
  • 12 lat temu
    Święte słowa Doris!! Dobrze to ujełaś z tymi gnidami!!
  • 12 lat temu
    Cześć Olka 27 ja mam 25 lat i 1,5 roku po porodzie też otrzymałam taki wynik cytologii jak Ty. Pisałam 3 strony wstecz, ja na razie nic nie wiem. Po konsultacji na temat tej fatalnej cytologii czekałam 3 tygodnie na okres. Mam skierowanie na wycinki i prawdopodobnie w tym tygodniu będę miała tę kolposkopie z wycinkami, czekam na tel. od mojej gin. Skąd jesteś?
  • 12 lat temu
    Oj Doris ale jesteś zorganizowana :) Ja jeszcze w"proszku"..:)
  • 12 lat temu
    "."
    Dzięki za życzenia!!! :-*
    Kasia79 i co tu gadać,że w systemie za mało pieniędzy. Stąd kolejki,brak specjalistów itd. A ile powinna kosztować zwykła wrażliwość? Na drodze do zdrowia spotykamy wielu wspaniałych ludzi,ale niestety obraz psują takie gnidy,które na długo zapadają w pamięć. I jeszcze takiego doktorka strach opierdzielić,bo za dużo od niego zależy :-(. Ćwicz dziewczyno cnotę cierpliwości, bo chyba będzie Ci baaardzo potrzebna.
    gosia75 miło się czyta,sama radość! A jaka wspaniała organizacja! No chyba zapiszę się do Ciebie na małe szkolenie z robienia świątecznej atmosfery! Niby u mnie powoli zaczyna się zalęgać : jemioła kupiona - jutro zawiśnie, pierożki zaraz zamrażam,większość okien umyta,część prezentów popakowana i jeszcze nikt na nikogo się nie obraził! Dobrze rokuje na święta ;-). Tylko kominka mi baaardzo brakuje..... A za oknem pada śnieg! Może zostanie z nami na święta?
    Pozdrawiam :-*
  • 12 lat temu
    u mnie wycinki nie potwierdziły cytologi a mianowicie mialam lepszy wynik z wycinkow i zrobiono mi tylko elektrokonizaje szyjki a jak odebrałam wynik cytologi to tez juz mnie straszyli ze moze trzeba bedzie usunac macice...dopoki nie masz wynikow z kolposkopi i wycinkow nie załamuj sie bo cytologia bywa mylna ale rowniez w dwie strony...pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witam mam na imię Olka i pierwszy raz jestem na tym forum a to za sprawą złych wyników z cytologi i uważam że dobrze że jest takie forum wsparcia !!! tydzień temu odebrałam wyniki z cytologii CIN2, CIN3 ORAZ CIS jestem troszeczkę przerażona bo nie wiem co dalej totalna pustka w głowie 27 mam pobierany wycinek i trochę się boje i mam pytanie do Was Kobitki czy wyniki z pobranego wycinka mogą być inne niż z cytologi ?może być tak że to nie rak? mam 27 lat i przez moją głupotę tak to się potoczyło (pierwsza cytologia) pierwsza wizyta u ginekologa . Boje się strasznie. Ginekolog powiedział mi że i tak będę miała operację i teraz pytanie czy usuwanie macicy czy tylko kawałek szyjki macicy, chcę mieć jeszcze dziecko, cholerka a zawszę myślałam że jestem okazem zdrowia niezniszczalna:)
    POZDRAWIAM WAS KOBITKI !!!
  • 12 lat temu
    Doris - spóźnione ale szczere 100 lat i przede wszystkim zdrówka!!!!!
    U nas w domku czuć już świąteczną atmosferę. Pierniki upieczone, prezenty pokupowane, plan na 3 dni ustalony, uśmiechy na twarzach goszczą:)))

Kasiu79 - jeśli trzeba to popluj jeszcze na kogoś byleby Tobie minęło.

Pozdrowionka dla Was wszystkich i trzymajcie się cieplutko przy kominku, pod kocysiem z gorącym grzańcem w kubku:D

• 12 lat temu
    To ci się Kasiu trafiło ... współczuje serdecznie! Ja czasami też mam że wybuchne płaczem żeby wyrzucic z siebie to wkurzenie ale to chyba normalne.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat