Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Gosieńko pięknie napisałaś. Nie pozostało mi nic innego jak tylko podpisać się pod Twoimi słowami i tego właśnie Wam wszystkim życzyć.
Zdrowych i spokojnych Świąt.
-
Dziewczynki moje ukochane!!!
Niech te Święta sprawią, że będzie potrafiły cieszyć się tym co macie. Niech marzenia zmienią się w cele, do których będziecie dążyć. Niech nie zabraknie Wam miłości i wsparcia, żeby pokonać przeciwności losu. Niech przyjaciele i rodzina pokazują Wam jak wyjątkowe jesteście.
Wesołych Świąt!!!
-
"."
Kochane babeczki! Pragnę złożyć Wam życzenia cudownych świąt,spędzonych w rodzinnej atmosferze,bez pośpiechu,zmartwień i trosk! Dużo miłości,radości i oczywiście szczodrego Mikołaja! Wesołych Świąt!!! :-*
-
"."
Waniliowa sałatkę często kroję jednego dnia,a mieszam z majonezem i doprawiam drugiego. Nie da się zrobić wszystkiego w ostatniej chwili,żeby było super-świeże :-(. Sałatka na 100% będzie zjadliwa! :-*
-
dziewczyny, chcę Wam wszystkim życzyć zdrooowia i spełnienia najskrytszych marzeń, oby słoneczko zawsze nad wami świeciło i żeby te gorsze połówki stały się bardziej znośne, dzieciaki i rodzice ozdrowieli, oby żadne węzełki już się nie powiększały i służba zdrowia przestała nas robić w balona i oczywiście częstowała przy każdej okazji tym ciągle wspominanym znieczuleniem :-) :-) :-)
czytam wasze wpisy i znów przypominam sama sobie, że MUSZĘ się kontrolować. cytologia we wrześniu chyba(może w październiku) była ok... ale ciągle męczy tan "niewyskrobany", pozostawiony CIN :-P... jeden z lekarzy powiedział mi, że cytologia przez jakiś czas co 3 miesiące, natomiast mój doktor stwierdził, że co pół roku wystarczy... może w okolicy lutego się wybiorę. dla świętego spokoju.
kobietki czy sałatka z warzyw gotowanych w nocy, krojonych teraz, będzie zjadliwa jutro wieczorem:-)? pytam o taką zwykła jarzynową...może do jutra nie dodawać majonezu? pospieszyłam się trochę, ale obiecałam sobie, że 24 grudnia przestanie być dniem kucharza:-)
buziaki
-
"."
Kasia79 i gosia75-to pierwsze,i w dodatku najpiękniejsze prezenciki już dostałyście! Gratuluję!!! :-*
Jak żyjecie,babeczki? Mam nadzieję,że czarna dziura świątecznych przygotowań nie wciągnęła Was na amen ;-). U mnie świąteczne gotowania udaremniły wcześniejszy trud świątecznych porządków:-(. Ale co tam! Pyszności przybywa,atmosfera świąt już się zalęgła,a choinkę mam taką,że gacie spadają! Na szczęście się zmieściła :-),nic nie trzeba było przestawiać,ale jest skubana taka gęsta,że jakby jest ciut za mało ozdóbek. Mikołaja serdecznie zapraszam,kłaść prezenty pod taką choinkę to sama rozkosz!!!
Świąteczne pozdrowionka i buziaczki!
-
Toś sobie prezencik na święta ufundowała i to od słuzby zdrowia- hi hi. Wszystkiego dobrego i oby takie wiadomosci tylko były przekazywane!!
-
"."
Szaleństwo zakupowe trwa. Dzisiaj poświęciłam się - wstałam wcześniej aby zrobić zakupy przed pracą bo po pracy zabrakłoby mi cierpliwości na chodzenie wśród tłumu.
Choinka już stoi, co prawda nie ubrana ale jest taka piękna, że nawet świecidełka nie są jej potrzebne.
Dzisiaj zabieramy się za pakowanie prezentów żeby sprawdzić czy wystarczy papieru do pakowania :-D
Jedzonko też przybywa. Mój mąż "skąpiec" ukrył przede mną bigosik bo za dużo wyżerałam. Świntuch, bo bigosu jest cały gar. Skąpi swojej jedynej żonce:) No nic, byle do Świąt...
W poniedziałek byłam na kontroli - badanie na "palcówę" i "oko" w porządku, prześwietlenie płuc też w porządku, czekam tylko na wyniki cytologii ale mam nadzieję, że to tylko formalność.
Buziaczki i pozdrowionka
-
"."
Jestem i przepraszam, że wczoraj nic nie skrobnęłam ale WiFi mi zastrajkowało, a nie chciało mi się już człapać z lapkiem do pokoju syna żeby podpiąć się pod kabelek, bo wróciliśmy około 22 umordowani.
Doris potwierdzam -o.k.
Podczas badania wyszło, że węzeł który w lipcu miał około 7mm teraz ma 10mm ale pani doktor powiedziała, że nie jest on czynny chorobowo i zostawiamy go do obserwacji- generalnie mam sobie nim za mocno głowy nie zawracać. Innych zmian w moim brzuszku nie ma :-) Nic nie przybyło i nie ubyło. Czyli gitara gra ;-)
Zakupów część zrobiona, ale o zgrozo to jeszcze nie koniec :-/
Pozdrawiam :-*
-
"."
Ej,coś mi się popsuło..... Buziaki miały być na końcu..........:-(.
:-* :-* :-* :-* :-* Może teraz się uda :-D!