Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Olga,Jagna,jestem z wami i czekam na wieści o wynikach. Czekanie to najgorsze pojęcie wśród nas ale taki już nas los,ze wciaz czekamy. BEDZIE DOBRZE!!!!
-
Kamu,raczej przy cin 2/3 kazda ma. Lekarze twierdzą,ze aby powstał taki stan potrzebny jest wirus,chociaż w kilku procentach przyczyna jest inna. Mi przy wycinkach wyszło kartocytozis (Niewiem czy tak się pisze) co oznacza,że jest wirus ( nie wiadomo czy hpv ale raczej tak), Jaki typ,niewiadomo. Ale to niewiele zmienia bo leczyc i tak się nie da. Pytałam lekarza co z mężem? Faceci mają raczej luz,są noscielami ale rzadko dochodzi u nich do jakiś powikłań-szcześciarze. Mąz nie musi się leczyć ale jeśli by współzył z kimś innym to może zarazić,a to już nie mój problem ;-)
-
Hej dziewczyny!
Z tego co tutaj wyczytalam, to nie wszystkie z Was wiedza czy maja hpv. Mam pytanie do tych, ktore wiedza o nim. Co z Waszymi partnerami? Bo ja mam milion mysli i boje sie, ze przeze mnie moj facet moglby byc kiedys chory....
-
Hej dziewuszki. Ja podobnie jak Jagna miałam pobierane wycinki i lyzeczkowanie ale na szczęście w znieczuleniu ogólnym... wczoraj tylko conieco krwawilam a dziś już nawet kropli...ale brzuch nadal boli, nie jakoś mega ale jednak dokucza trochę...za 10dni mam się dowiedzieć czy wynik jest...
-
Witam ponownie, dziewczyny miałam w środę wycinek i jakieś skrobie mi pobierali bolało ostro nie dali mi żadnego znieczulenia ale ogólnie czuję się dobrze i do tego już nie plamię a pani doktor straszyła mnie że jak by był krwotok to do szpitala na szwy, ale po zabiegu było mi strasznie zimno wam też? wynik za 2 tygodnie gorąco pozdrawiam i życzę zdrówka.
-
gosiek44 - skonsultuje tylko ze u nas terminy na ten rok się skończyły..
Poproszę panią dr zeby mnie przyjęła poza kolejnością ale to już hurtem razem z wynikami z wycinków. O ile ich sie doczekam..
-
Izka - moim zdaniem mądrego masz męża :) Serio!! Lepiej żebyś teraz się przemęczyła i przetrwała to najgorsze, żeby później było lepiej. I tego się trzymaj!! Bo lepiej będzie i to na pewno już niedługo. Wiem, że mozna mieć dość - ja wprawdzie 2 tyg siedzę na L4 ale też już dostaje w domu fioła, zwłaszcza że również mam "zakazane" robić zbyt wiele :) Ale wszystko jest do przeżycia - byle ze zdrówkiem było OK :) GŁowa do góry!!
Jagodowa - moze rzeczywiście skonsultuj te krwawienia z lekarzem.
-
Jagodowa,od cin 3 raczej nie ale może faktycznie pod wpływem stresu okres Ci się przestawił. Jak będziesz miała wątpliwości to skontaktuj się z lekarzem. Ja byłam wczoraj u lekarza,myślałam,że już będzie super a tu dupa...Nie goi się jak powinno. Od operacji minęły juz ponad 3tygodnie,od pojawienia się krwiaka niecałe 3 i myślałam,że tyle wystarczy,zeby było ok ale nic z tego. Lekarz nawet usg mi nie zrobił bo mówił,że wszystko swierze i kolejna wizyta za dwa tygodnie. W poniedziałek planowałam wrócić do pracy ale nic z tego. Mówił,ze lepiej bym jeszcze odpoczeła. Nadal mam zalecenia takie jak po operacji czyli kąpiele tylko pod prysznicem,zero sexu,dzwiganie do 2kg. Ryczeć mi się chce bo myślałam,że wróce już do normalności a tu trzeba jeszcze poczekać. Tak się nastawiłam,ze idę do pracy i chciałam sie zbuntowac ale mąz dał mi taką repremende,ze nie mam szans. Zjebe dostałam,że za duzo robię w domu. Powiedział,że na to nie pozwoli bym wbrew zalecenią lekarza poszła do pracy wiec przyszło mi jeszcze trochę pobyć w domu.
-
Ja czekam... i z każdym dniem czuję że moja psychika jest wystawiona na dużą próbę.. nie mogę myśleć juz o niczym innym. Moi znajomi mają mnie dosyć !
Do tego doszło mi krwawienie (tak jakbym okres dostała 2 tygodnie po okresie porzednim) a zażywam tabletki wiec okres nie powienien wystąpić.. Niby powinnam isc do lekarza bo to juz 3 okres w ciągu 1.5 tmiesiąca okres nie okres.. ale po wycinkach miałam troche plamienia a teraz cieknie ze mnie dosyc mocno... Albo to kwestia psychiki i organizm się buntuje albo objaw tego że moj cin 3 moze się pogłębił albo to coś gorszego...
Nie mogę. Mam dosyć zupełnie tego czekania.
-
Ktoś miał miec jakoś teraz wycinki,Olga? Jagna? Jagodowa masz już wynik?