Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
No to się wyrobisz ze szczepieniem :-)
-
Tak tak, wiem ze 2 dawki musza być przed zabiegiem...dziś dzwoniłam zapisać sie do rodzinnego ale oczywiście miejsc juz brak i zapraszaja od poniedziałku...
Na 9 stycznia mam dopiero konsultacje...Ajisza mowiła ze zabieg musi być zaraz po miesiaczce wiec musiała bym miec albo zaraz po konsultacji zabieg albo dopiero na poczatku lutego...okres mam zawsze na samym poczatku miesiaca...
-
Olga,to na szczepienie musisz już pędzić. Dwie szczepionki są potrzebne przed zabiegiem. Już nie pamiętam dokładnie ale chyba z miesięcznym odstępem więc na normalny system już się nie załapiesz. Jest wersja przyspieszona. Dostajesz jedną szczepionkę i po tygodniu drugą,potem po miesiącu chyba kolejną ale musisz dopytać lekarza.
-
Skierowanie już posiadam :) takze chyba już mam co nalezy no te badania i szczepienie jeszcze ale do 9 stycznia mam czas by sie z tym uporać...
-
Grupe krwi to mam zrobiona bo honorowym dawcą jestem wiec spoko...
Mi kazano zrobić tu do szpitala: rtg, chlorki, glukozę, potas, sód, morfologie, koagulacja PT i mocz...Badania zrobie tak zeby juz miec u niego na wizycie. No szczepienie też uważam że warto zrobić. Nawet nie wiecie jak bym chciała zeby już było po wszystkim, od tego kwietnia mam łeb jak sklep...i mam nadzieje ze jeszcze chwila i tak właśnie będzie :)
Wiec wole sie przygotować i z badaniami i w ogóle zeby rachu ciachu i było "PO"
Dzieki Ajisza!
-
olga i jeszcze co jest wazne ..musisz miec ze soba skierowanie na zabieg ..ja poszłam do swojego ginekologa przed konsultacja w swissmedzie i mi wypisał ...:)
-
marina ..witaj ..najwazniejsze ze juz działasz ...ze wiesz i ze teraz to juz zrobisz z tym wszystko co nalezy ..to najwazniejsze ...my wszystkie tu sie boimy jak cholera ..ciagnie to sie i ciagnie ...ale na pewno , na pewno z tego wszystkie wyjdziemy ...bo to forum jest magiczne ....:)
-
grupa krwi i morfologia ...szczepienia nie musiałam miec ..ale teraz mi sie przydaje wiec warto zrobić ...grupe krwi juz sobie zrób ...nic wiecej ....:) na miejscy był tylko jeden wywiad i na blok ....
-
Ajisza a jakieś badania Ci zalecał do zrobienia, krew, mocz, czy np rtg??
-
witam dziewczyny
i ja znalazłam się w grupie osób ze złą cytologią
dwa dni temu wynik jak w opisie :( przepłakana noc, wczoraj wizyta u onkologa-ginekologa, w czwartek za tydzień badania niezbędne do zabiegu i po okresie czyli w pierwszym tyg. stycznia zabieg na onkologii, dziewczyny przejrzałam to forum, myślałam kiedyś o dziecku, nigdy nie rodziłam, myślę dalej, ale wiem, że życie moje póki co ważniejsze, na tym etapie trzeba myśleć o swoim zdrowiu.Widzę jak się wspieracie i to piękne :) Boję się, ale póki co wierzę, że będzie dobrze
pozdrawiam i trzymam kciuki za każda z osobna