Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    sztuccy , kubka nie trzeba .....wszystko plastikowe , jednorazowe ..:)
  • 11 lat temu
    :) daj spokój ..ciesze sie ze moge pomóc ..maz moze byc cały czas ...jak tylko wrocisz z poperacyjnej i zanim wyjedziesz tez ....jesc niestety nie bedziesz miała kiedy ..zabierz tylko wode z dziubkiem ..ze trzy buteleczki ...na drugi dzień dostaniesz sniadanko i obiadek ..było pyszne :) rano swieza bułeczka , pozniej ziemniaczki sałata i kotlecik z piersi ....zjadłam wszystko i poszłam do domu ..w dzień operacji nie jesz nic ....pijesz tylko wode po zabiegu ..lewatywy nie robili ....wstajesz jak tylko wyjma cewnik -kaza chodzic ...zakładaja go na sali operacyjnej jak juz cie uspia .....sale 4 osobowe z łazienkami ....ale nas były 3 ....jak cos to pytaj , chetnie odpowiem ....:)
  • 11 lat temu
    W tym dniu co jest zabieg nie ma mozliwosci wstania z lóżka? Skoro cewnik do rana....
    A takie przyjemnosci jak lewatywka...? Mam nadzieje ze nie!
    Powiedz mi jeszcze, a jest mozliwosc odwiedzin? Zeby mąż juz po zabiegu przyjechal? Jeść "po" można...? Mam sie zaopatrzyc w jakis kubek, prowiant, sztućce....?
    Sorki za tyle pytań :)
  • 11 lat temu
    olga ..konizacja to szybki i prosty zabieg ,,( jezeli nie ma oczywiscie powikłąń ) w swissmedzie to wyglada tak ze przyjezdzasz rano ..w południe juz jest zabieg ..na sali operacyjnej jestes dwie godzinki ..pozniej dobe w szpitalu ..masz cewnik i seton w pochwie ..leki przeciwbólowe na wezwanie ...ból taki jak przy miesiaczce ale mocniejszy ...rano wyciagaja cewnik i setony i jak wszystko dobrze ok 12 do domku ....krwawienie raczej mierne ..jak skapa miesiaczka ..ja miałam 7 tygodni ....konizacje miałąm nozem ( petla chirurgiczna ) wycieli stozek 4.8 cm ...

bedzie naprawde dobrze ....!!!!!! a na pewno szybko i sprawnie ..ani sie obejrzysz jak bedziesz w domku ...lekarze na odziale fajni ..sam ordynator małomówny ale oni tak maja ....powodzenia ....
  • 11 lat temu
    Dziewczynki powiedzcie co do szpitala? krwawi sie bardzo po zabiegu? czego się spodziewać "po"...? Ajisza jaką metoda ty mialas robiona konizacje?
  • 11 lat temu
    Olga,trzymam kciuki!
  • 11 lat temu
    Ajiasza byłam, załatwiłam!!!
    Mam konizacje na 20 stycznia wiec mega mega szybko...!
  • 11 lat temu
    Hej kobietki. Cisza tu ostatnio straszna...
    Ja jutro ruszam na konsultacje do dr którego poleciła mi ajisza, mam nadzieję że uda mi się załatwić cięcie u niego wcześniej...perspektywa czekania do połowy kwietnia mnie przeraża.
  • 11 lat temu
    Osiczka, dr.Florczak to sława.
    Konsultuje w wielu miejscach w Polsce, również u mnie na Podlasiu.
    Jeśli któraś ma okazję dostać się do ana doktora, to polecam.

• 11 lat temu
    Emma,masz rację! Kto by pomyślał,że święta mogą być w nadmiarze:)? Ciekawe, komu nadmiar poodkładał się w bioderkach ;)?
    Pozdrawiam prawie poświątecznie!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat