Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Któraś dziewczyna tu kiedyś pisała,że niby ma to znaczenie dla gojenia się rany i dlatego robi się po miesiączce ale może to nie jest reguła.
  • 11 lat temu
    No pytał pytał... zapytał tez kiedy mi sie zaczyna....a zaczyna mi sie ok 28/29.01 ale i tak mi ustalil termin na 20...Bo i wy pisalyscie ze po okresie i na necie czytałam....troche sie zdziwilam, ale nie protestowałam wcale bo raczej wie co robi, a mi tez zalezy aby to było juz "po".
  • 11 lat temu
    Olga,konizacje robi się po okresie. Jak mi ustalali termin to było istotne ale być może nie ma to większego wpływu na sam zabieg. Lekarz pytał Cię o termin miesiączki?
  • 11 lat temu
    katbro a jak Ty się czujesz oo konizacji??
  • 11 lat temu
    Dziewczyny a jeszcze pytanie... konizacje powinno się robiąc zaraz po okresie tak?? Mi lekarz ustalil termin na tydzień przed miesiaczka...
  • 11 lat temu
    Hej;-) W poieniedziałek wybieram sie na konizację, ale nie będą mnie usypiali tylko znieczulenie w kręgosłup dają, czy któraś z Was też je miała?
  • 11 lat temu
    Miałam kiedys narkoze i pamietam te drgawki...nie mozna ich opanowac a zimno wcale nie jest :)
    Dobrze ze jest glupi jasiu to sie tak człowiek nie denerwuje.
    W sumie to sie nie martwie. Bałam sie przed lyzeczkowaniem co tez okazalo sie niczym strasznym wiec i teraz tez tak bedzie. Pewnie troche nerwow bedzie przed zabiegiem ale raczej na spokojnie podchodze. Pytam bo wole wiedziec co mnie czeka :) a tak to luzik...
    No i przeraza mnie ze caly dzien jeść nie mozna! Buuu nie wiem jak to wytrzymam... :)
    A te babeczki z ktorymi bylas na sali tez wszystkie były do konizacji?
  • 11 lat temu
    raczej tak ..bolałą mnie głowa ale to chyba bardziej z głodu ..no i miałam mega drgawki ..nie jest ci zimno a sie trzesiesz ..ale tak przez godzinke ..i pierwsze dwie godziny ból był srednio do zniesiaenia ale dałam rade ..jak byłam juz na swojej sali to ból z godziny na godziny był mniejszy ..na drugi dzien nie bolało wcale ....ale kobietki mówia ze niektórych wcale nie boli lub tylko troche ...to krotki zabieg 40 min wiec narkoza nie jest mocna i nie masz intubacji i nie ma tez zwiotczenia mesni oddechowych ! ! ! i głupi jasiu przed zabiegiem całkowicie cie rozluzni i powoduje niepamiec wsteczna wiec niewiele pamietasz z tego dwugodzinnego pobytu na bloku ...pozniej byłam senna ..pospałam troche i było duzo duzo lepiej ...wyciaganie setonów na drugi dzień jest nieprzyjemne ale głebokie oddychanie pomaga ...całe szczecie to tylko chwilka ( to taki opatrunek w pochwie ) ...

ten zabieg to pikus ..nie martw sie ...:)
  • 11 lat temu
    Ajisza a powiedz jak Ty zniosłaś narkozę? Dobrze sie czułaś?
  • 11 lat temu
    Dzieki za wszelkie informacje!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat