Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Madi dzieki za informacje. Ja raczej z tym wytrzymałych jeśli chodzi o ból ale zobaczymy. Konizacje mam miec robiona nożem chirurgicznym nie wiem jaka metoda Tobie robiono...
-
Olga zabieg powinien byc wykonany po miesiaczce z tego powodu, zeby bylo wiecej czasu na gojenie. po pewnym czasie zrobi Ci sie strup i on w ktoryms momencie sie oderwie i moze wtedy leciec duzo wiecej krwi, mowie to, zebys sie nie przestraszyla:) mi tak sie stalo po ok 2 tyg i lecialo, lecialo, lecialo. dziwi mnie wiec, ze lekarz chce robic konizacje przed miesiaczka.. bo potem dostaniesz i sie wszystko rozpaprze na nowo. jednak moze to zalezy od metody konizacji? ja po konizacji nie mialam cewnika ani nic, malo tego blagalam, zeby mnie wieczorem do domu puscili:) nie puscili, kazali zostac na noc, ale rano juz pozwolili. aaa i mnie bolalo bardzo, ale ja mam niski prog bolu i za drugim razem zaznaczylam to przed i od razu mnie podpieli kroplowka do przeciwbolowych.
-
Biedronko fakt że te czekanie najgorsze, jak nie na wizytę to po wyniki jak nie po wyniki to jeszcze po ccos innego... dużo zdrowia.
-
Witam
Od jakiegosz czasu czytam to forum,moja historia jest bardzo podobna jak wielu z was,czyl cytologia CIN 1,a wycinki cin 3 .Jestem prawie 2 tyg po konizacji-okolo wtorku maja byc juz wyniki,do tego czasu pewnie zwarjuje ;/ Wszystkim życzę duzo zdrowia
-
Marina a jaka Ty metoda miałaś robiona konizacje?!
Wiem ze te 3tyg beda jak wiecznośc...ale napewno bedzie ok.
-
witam,
jestem dwa dni po konizacji, troszkę ciągnie mnie brzuch i kręgosłup boli, ale nie jest źle, najważniejsze, ze już po, teraz czekanie na wynik, za 3 tygodnie mam dzwonić...
czy któraś z Was miała sypane tam jakimś talkiem?????
ja miałam całe wejscie zasypane i mam do tej pory w środku ten talk, pytalam lekarza o to czy tak ma być, ze boje się ze nic nie leci, a on, ze własnie po to to jest, żeby nie leciało własnie, dziewczyny czy to normalne, mam wrażenie, ze to blokuje tylko wypływanie, ale znowu skoro lekarz powiedział,ze tak ma być i zeby nic nie ruszać to chyba jest ok???
pozdrawiam cieplutko
-
Zoe właśnie ze wzgledu na to czekanie ktore ciagnie sie od pierwszej zlej cytologii nie zamierzam protestowac...Od kwietnia do teraz juz mam dosc :) ale jeszcze chwila!
-
Osiczka, LLETZ to jest elektrokonizacja czyli LEEP.
Dziewczyny wielokrotnie pisały o tym zabiegu.
-
dziewczyny, miała któraś z was zabieg lletz?
-
Olga ja tez mialam zabieg 6 dni przed okresem,ale to byl leep.
Iza wlasnie cos tam bylo,ze rana sie lepiej goi itd...no i przed okresem jest bardziej ukrwiona szyjka.Ale jak lekarz wyznaczyl Ci na 20-go to idz,bo to czekanie czlowieka bardziej wykancza nerwowo...
Powodzenia!
I Iza...a gdzie Ty sie podziewasz jak Cie nie ma??? hmmmm..coooo:):)
Dziewczyny ja tak dawno sie tu nie udzielalam,ze zapomnialam hasla:)