Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Wszystkie Panie i dziewczyny borykające się z niechcianym gościem - życzę Wam zdrowia i szczęścia na te święta i na rok 2016. Kochane - obyśmy wszystkie wyszły zwycięsko z choroby bo przecież inne nasze marzenia będzie można z czasem spełniać. Pozdrawiam <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Paulina... Gratuluję!
  • 9 lat temu
    Mija kontrol... Hmm... Nie poszła. Miesiączkę dostałam. I to jaką! takiej dużej jeszcze nie miałam. Badanie przełożone na za dwa tygodnie :/ I jeżeli wygojone to od razu płynną cytologie zrobi. Wiec znowu czekanie.
  • Oj dzieluje dziewczyny za cieple slowa :) mam nadzieje ze to bedzie juz koniec ale badac sie trzeba dalej...Basiu tak cin2 hsil...nastepna kontrola za pol roku wiec narazie moge odetchnac...Olcia bedzie dobrze trzymam mocno kciuki :)
  • Koytko jak po kontroli? Pozdrawiam
  • Paulinko gratuluje <3 dobrze ze juz po wszystkim :)ja za tydzien dopiero wycinki brrr
  • Paulina wiec mialas cin2 ?? Tak jak Ja?? Najwazniejsze ze linia ciecia czysta ;) prezwncik na swieta ;)
  • Hej dziewczyny odebralam wyniki. 1. Blona sluzowa kanalu szyjki macicy budowy prawidlowa. 2. Dysplazja sredniego stopnia nablonka paraepidermanego szyjki macicy.Margines chirurgiczny stozka szyjki ujemny. Wizyte kontrolna mam za 6mies.czyli chyba dobrze ale dalej jest dysplazja...
  • 9 lat temu
    koytko ja jestem po operacji więc to trochę inaczej ale dla mnie podniesienie zgrzewki wody (6butelek po 1,5l) jest już dźwignieciem więc tego unikam. Po konizacji jakieś 2 tygodnie jak pamiętam normalnie funkcjonowałam. Nie ma też co przesadzać ale chodzi głównie o szwy wewnętrzne, lepiej "dmuchać na zimnę".
  • Witam Kobietki kochane. Synus przyniosl ze szpitala wirus jelitowki i wszyscy sie rozchorowalismy... Tzn jedno po drugim w odstepach jednodniowych- masakra. Ja i Synus juz zdrowi ale reszta jeszcze nie. Basia, Koytko ja slyszalam za dzwiganie jest od 3 kg tak jak u kobiet w ciazy. Hmm Koytko daj znac jak po kontroli, czy wszystko gra <3buziaki Dziewczeta. Dobranoc <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat