Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Basiu super. Dla mnie te swieta byly wyjatkowe. Takie spokojne i nastrojowe. A teraz powrot do rzeczywistosci.... We wtorek wycinki aaaaaajajaj.
Gabinek3 wspolczuje ale ja tez bym skonsultowala to z innym lekarzem. Pozdrawiam <3
-
Olenka Nasza wigili tez sie pozno skonczyla ;) Swieta minely bardzo, ale to bardzo fajnie, ale ciesze sie, ze jutro bede bimbac caly dzien :) juz marzy mi sie odpoczynek :)
Gabinek witaj, jezeli chodzi o wyciecie calej macicy przy cin 3 zapobiegawczo to z tego co czytalam i slyszalam to rzadkosc...zazwyczaj robia konizacje, sprawdzaja i jak jest zle to wtedy podejmuja decyzje...chociaz ja sie nie znam, moze dziewczyny wiecej napisza. Czy jestes pod opieka lekarza ginekologa- onkologa?? Moze warto zasiegnac porady innego lekarza ??
Dziewczyny jak u was pogoda?? U nas pada, pada....pada...ech :(
-
Cześć dziewczyny <3 Mam skierowanie na wycięcie szyjki, jajowodów i macicy. W badaniu wycinków pobranych w trakcie kolposkopii wyszedł mi CIN 3. Czytałam że po wycięciu wszystkiego obniżają się doznania seksualne i jelita przemieszczają się z powodu pustej przestrzeni w brzuchu, czy któraś z Was ma już taką operację za sobą? Lekarz mi powiedział że lepiej usunąć nie tylko szyjkę ale również macicę zapobiegawczo, ale ja chociaż dzieci już nie planuję to mam mieszane uczucia związane z tym tematem... w końcu jestem jeszcze młoda. Czy macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem?
-
Jak tam Swieta mijaja u Was Kobietki <3? U Nas wigilia skonczyla sie po 3 w nocy- tak bylo fajnie...
-
a <3 ::-* :-* :-* :-* :-* <3
-
Pękam.
Padam.
Pufam.
Takie Święta :)
A po świętach oczywiście dieta, jak co roku ;)
Wesołych Świąt Życzę!
-
Dziewczyny Zycze Wam Zdrowych i Radosnych Swiat spedzonych w gronie rodzinnym :) Udanych Swiat :)Caluje was z calych sil :*
-
Kobietki kochane zycze Wam ZDROWYCH, wesolych,szczesliwych, spelnionych i spokojnych swiat...zycze Wam i Waszych rodzinkom wszystkiego co najlepsze :* :* sciskam mocno ;)
P.S 1 godz. Ja stoje przy zelazku ;)
-
Koytko dasz rade, damy rade razem. Po to tu jesteśmy. Życzę Wam wszystkim Babeczkom Zdrowych,spokojnych, szczęśliwych, pełnych miłości i ciepła Swiat Bożego Narodzenia <3 życzenia oczywiscie również dla Waszych rodzin. Pozdrawiam cieplutko <3
-
Dziękuję :)!
Też Wam życzę całego ogromu zdrowia dla was i waszych bliskich.
Ciepły buziak <3