Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Po konizacji tez tak trzeba uwazac z tym dzwiganiem??? Bo Ja wam sie przyznam, ze zyje jak przed zabiegiem, jak jade na zakupy to z pietra do samochodu i spowrotem mala tacham, to z fotelikiem to tak z 10 kg bedzie. I tak latam w ta i spowrotem a to do przedszkola a to do sklepu, niemam wyjscia....koytko u mnie pranie chyba wiecej wazy jak 4 kg ;)
  • 9 lat temu
    I u mnie święta :) Kaa, a od ilu kilo to już dźwignie tak na oko albo według ciebie? Bo wszyscy mówią nie dźwigać, ale właściwie to nie wiem czy ja juz dźwigam czy jeszcze nie. Pracuję w magazynie, przekładam paczki z miejsca na miejsce. Na oko 3-4 kilo max. Na małe odległości. Około 2metrów. Sama juz nie wiem. Nic mnie nie boli, nie krwawi. Jutro kolejna kontrola.
  • Dziewczyny czuje juz swieta ;) gary, porzadki,jezdzenie jak wariatka po sklepach :) juz tuz tuz :) Hoł hoł hoł :D
  • Wiem Kaa i jestes bardzo dzielna.Ja tez poczekam na dobre samopoczucie chodz wydaje mi sie ze jest wszystko ok.Milego wieczorku zycze ;)
  • 9 lat temu
    Paulina86 ja jestem po radykalnej operacji i tak jak szwy zewnętrzne miałam rozpuszczalne i dość szybko się rany zabliźniły tak czuję, że od środka jeszcze je mam; moja lekarka na seks i większy ruch powiedziała "na spokojnie, w zależności od samopoczucia" i staram się tego przestrzegać. Bo wiadomo, że żadna z nas nie chce wrócić do szpitala ale wszędzie też jest napisaneże jest zakaz dźwigania nawet do pół roku ! Tyle wiem od lekarki. Na priv.mam kontakt z innymi babkami które przeszły podobną operację i One też tyle wiedzą. Zatem wszystko zależy od naszego samopoczucia, każda z nas wie najlepiej co dla niej dobre. Miłego dzionka !!
  • Wlasnie bez dzwigania sie nie da a kto tego nie przezyl nie wie jak to jest przeciez to tylko ,,zwykly zabieg " mam nadzieje ze sobie tym nie zadzkodze...ech czerwone fajne wdzianko kupione dla faceta i coo przymierzone i schowane na ,,ta" okazje...kurcze mowicie ze czekacie z seksem miesiac to sie zastanawiam czemu w tym wypisie jest napisane 2tyg...jutro czeka mnie troche chodzenia musze dla tego mojego dziadygi kochanego kupic wrescie ten prezent...milego wieczorku wam zycze kochane dziewczynki ;)
  • Kaa no moj maz to poszkodowany jest nie ma co ;) najpierw polog po porodzie a teraz konizacja :) Dziewczyny jestesmy dzielne, jestem z nas dumna :) ze mimo takich stresow sie staramy nie podlamywac :* Paulina moj "dziad"(hahahaha) tez nigdy nic nie potrzebuje... I zawsze mam problem. Kaa u mnie bez dzwigania nie da rady :/ mam polroczniaka w domu a malza mam praktycznie tylko w weekendy ;) ale ba!!! Chcialoby sie podyrygowac ;) jak mam okazje to bimbam ile wlezie ;)
  • 9 lat temu
    dziewczyny kochane w tym całym świątecznym zamieszaniu czy jesteście przed czy po operacji, czy przed badaniami albo zabiegami czy już po zabiegach i badaniach to pamiętajcie, żeby nie dźwigać !! Od dźwigania niech będą inni a wy dyrygujcie, a co ! Ja jedziemy na święta daleko daleko i bardzo się cieszymy, że ominie nas ten cały gwar choć rzecz jasna choinka już dumnie stoi. Basiap3001 u mnie z seksem powoli powoli ale szczęśliwie nie boję się a tego najbardziej się obawiałam;nawet nie potrzeba mi żadnych żeli itp. No i zaczynam ostrożenie truchcikiem biegać. Mam wrażenie, że wracam do życia pełną parą. Dzisiaj mija równo 2 miesiące od mojej operacji ! Ja dałam radę i Wy też dacie. Pozdrawiam Was cieplutko dziewczyny B)
  • Ooo super Basia ja akurat z wawy jestem :) Zycze milej niedzieli z prezentami juz sie uporalam dla dzieciaczkow :) jeszcze tylko dla mojego dziada ech ale on twierdzi ze nic nie chce uparciuch czyli zostaje moja intencja :)
  • Jestem z mazur, wiec kawalek mamy...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat