Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Paulina Ja tez liczylam na jakies fajne wdzianko :) ale za to w piatek kupilam sobie torebke ;) w koncu kupilam prezent dla mezulka i "kochanej" tesciowej ;) A jutro z ranca wyruszamy do Warszawy kuzynke odwiedzic i malutka dzidzie ;)
-
Dzieki dziewczyny czyli czekam w takim razie na wiztyte u lekarza...czasem mnie brzuch pobolewa ale to wydaje mi sie ze od chodzenia zaduzo i swieta wiec i zakupy robie a zdazalo mi sie dzwigac oj ja glupia...Basia ja tez nie lubie takich kolejek w piatek bylam i ze goraco to tlum ludzi masakra...ech a kupilam dzis fajne wdzianko zeby pokazac sie mojemu dziadowi hmm chyba poczekam z tym do nowego roku :p
-
Paulina Ja mialam 25 listopada konizacje i mowili mi ze 6 tyg. Bez seksu. 30 grudnia mam wizyte wiec dowiem sie w jakim stanie jest moja biedna szyjka.Jak tam kobietki weekend?? Ja sie dzisiaj nastawilam na full wypas zakupy przedswiateczne wyjechalam na miasto i zrezygnowalam, wrocilam do domu oczywiscie z niczym. Ludzi masa, kolejki kilometrowe... To nie dla mnie...
-
Kaa.. O mnie się nie martw... Mam mnóstwo miejsca na pierogi i inne takie.. :)
-
Paulina, mi po konizacji zabronili przez miesiąc, no i byłam po miesiącu na kontroli i dalej nic. Rana jeszcze nie zagojona. Infekcja. I szwy nie odpadły... Po dwóch tygodniach mam być znowu. Czyli juz 22grudnia.
Wychodzi na to ze koło półtora miesiąca bez sexu.. ;)
Krwawilam tez różnie, w kratkę... Tylko ze po dwóch tygodniach doszły upławy okropne, bo dosłownie czułam od siebie jak śmierdzą.. Eh..
Juz jest dobrze, odpukać.. zobaczę co mi powie we wtorek.
-
Dzien doberek. Paulinko niestety Ci nie pomoge bo ja mam wszystko jeszcze przed soba ale Kobietki nasze kochane na pewno sie odezwa. Z tego co tu czytalam to z sexem jest roznie. Lepiej idz i niech Cie lekarz zbada czy wszystko ok. Dawaj znac na bierzaco. Pozdrawiam cieplutko <3
-
Hej dziewczyny troszke mnie nie bylo...malo czasu na wszystko.Olcia super ze jestescie juz w domu synus dzielny byl :* Wiecie martwi mnie bo od 5dni krwawie nie wiem czy to normalne kurcze...a jak wogole z seksem ja mam na wypisie napisane ze przez 2tyg nie mozna wspolzyc a jak jest naprawde?Buziaki dla was w tym przed swiatecznym haosie :)
-
Olenka super wiadomosc ;)
-
Juz w domku z Synusiem jestesmy takze widac jak mozcno trzymalyscie kciuki za jego zdrowie <3 wyniki rewelacyjne. Milego wieczorku zycze. Ja musze odespac teraz bo jednak szpital to szpital.
-
basiap3001 no to pewnie niejedna Tobie może pozazdrościć.Ja z kolei nie jestem też niska bo mam 170cm ale moja waga to +-65kg dlatego jeśli sobie pozwolę na leniuchowanie to waga skacze ale do góry.Od wielu lat sporo biegam ale od czerwca w zasadzie z dużymi przerwami/wiadomo.Po operacji rzecz jasna żadnego sportu ani mi to w głowie było ale teraz już zbliżam się do równych 2miesięcy po operacji, czuję się dobrze.Dziewczyny na forum i poza podobnie jak ja już czekają w blokach startowych ale musimy wszystko na spokojnie.Daleka jestem od maratonu hi hi hi żarty żartami ale też każda z nas inaczej żyje.Moim zdaniem stan psychiczny jest szalenie ważny. Basiap3001 ty pewnie masz szybką przemianę materii.
Koytko napisała,że po powrocie z pracy o 23 zaczyna jeść. Koytko zostaw zostaw sobie miejsce na uszka i kapustę świąteczną ;)