Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Ola to samo ja slyszalam ze szyjke mam nie ukrwiona i nie potrzebne jest znieczulenie...chodz za pierwszym razem na wycinku jak bylam to dlubala skubala jak oszalala i jeszcze zebym z tylkiem nie uciekala za drugim razem jak bylam to trafilam na swoja lekarz super kobitka i zrobila szybko i nie bylo wiekszego bolu.
-
Witaj kaa. Widzisz a mi jeszcze jedna babka wczesniej powiedziala ze znieczulenie ogolne nie ma sensu bo szyjka nie jest ukrwiona i nie bedzie bolalo, klamia jak z nut. Bez kitu powinni cos zrobic z tymi "znieczuleniami"w plynie. Zastrzyk albo uspic i juz.
-
Ooo kurcze Olcia to Cie urzadzili jest to naprwde nie do pomyslenia...ja az tak nie mialam chodz bolalo bardzooo az mnie wykrecalo ale nie krwawilam az tak bardzo.
Basia na wyniku mam tak:
1.pofragmentowy material o lacznej srednicy 0,4cm. -kanal.
2.material w 4 fragmentach o lacznej srednicy 3,5cm.
-
Oleńka88 to jest jakaś masakra w dzisiejszych czasach żeby kobiety musiały tak cierpieć. Przyznam szczerze, że ja porozmawiałam z lekarzem,że i tak jestem zdenerwowana i nie chcę żadnego na żywca wycinków.Chcę być uśpiona i żadne psikanie czy żadne miejscowe zniczulenie mnie nie uspokoi.Tak więc wszystkim Wam szczerze współczuję dodatkowego stresu i bólu "jak cholera". Tak sobie myślę, że my kobiety to dopiero jesteśmy odważne! Żaden facet by tego nie wytrzymał.Nam wszystkim należy się medal i to złoty. Szczęśliwie Oleńka masz już to za sobą.
-
Oleńka88 to jest jakaś masakra w dzisiejszych czasach żeby kobiety musiały tak cierpieć. Przyznam szczerze, że ja porozmawiałam z lekarzem,że i tak jestem zdenerwowana i nie chcę żadnego na żywca wycinków.Chcę być uśpiona i żadne psikanie czy żadne miejscowe zniczulenie mnie nie uspokoi.Tak więc wszystkim Wam szczerze współczuję dodatkowego stresu i bólu "jak cholera". Tak sobie myślę, że my kobiety to dopiero jesteśmy odważne! Żaden facet by tego nie wytrzymał.Nam wszystkim należy się medal i to złoty. Szczęśliwie Oleńka masz już to za sobą.
-
Paulina86 basiap3001 <3 <3
-
Dziekuje Agniesiu i calej reszcie kobietek trzymajacych kciuki za mnie. Juz troche lepiej jesli chodzi o bol, badanie bylo o 10, ale dalej czuje ze krwawie. Najwazniejsze ze to juz za mna. 12 stycznia mam dzwonic po wyniki. Pozdrawiam Cie Agniesiu i reszte Pań przygladajacych sie i piszacych. Aaaa witam nowa Babeczke <3 paula92 witaj <3
-
Juz po... Bolalo jak diabli. Pobrali a dokladniej wyrwali 4 wycinki i wylyzeczkowali kanal. Jedynym znieczuleniem bylo psikniecie jakims plynem..trzymali mnie dluzej o 1,5 godz bo krwawilam bardzo mocno. Sprawdzali 5 razy i puscili do domku na szczescie <3
-
Paulina86 czy Ty wiesz ile wycieli Tobie szyjki??
-
Dzien Dobry :) u nas mrozno i slonecznie, lecimy zaraz na spacerek i kaczuszki pokarmic ;) Paula 92 czesc ;) ;) witaj w Naszym fajnym gronie :) Paula92 wiem,ze jestes mloda i pewnie sie troszke podlamalas, ale podejdz do tego z taka mysla, ze dobrze, ze w pore wykryli niz "czemu akurat Ja??" , masz szczescie, ze w pore wykryte, ze akurat z wycinkami tak trafili ze wycieli wycinki takie ze pokazalo co za "menda" siedzi :) ze wiadomo co leczyc....
Olenka pewnie juz po zabiegu... Daj znac jak sie czujesz ?? Milego dnia Wam zycze