maga83 napisał:I czy ktoś z Was miał jodowanie w Poznaniu? Prosiłabym o jakieś rady, jak się przygotować, co zabrać? Jak jest z wodą, telewizorem? Czy przed przejściem do izolatki można gdzieś zostawić rzeczy z normalnego oddziału? Czy dają piżamę? Czy można się kąpać? I co Wam jeszcze przyjdzie na myśl. Wiem, że w Poznaniu są inne zasady niż w Gliwicach.
Mostu, powodzenia! Będziesz pierwszy:) Ja jadę w lutym.
maga83 idę 15.01 na jod Poznań . Tyle co się dowiedziałam to wszystko co masz na jodzie bierzesz do domu . W izolatce po jodzie prawdopodobnie jest telewizor i czajnik . Kąpiesz się w ostatni dzień po jodzie . Zabrać wodę , kwaśne cukierki , gumy i cytrynę .
Kaśka Magda, powodzenia:) Już będziesz miała to za sobą. Super! Mi powiedziano, żeby zabrać bardzo dużo wody, by wypłukiwać jod. I kwaśne cukierki, cytrynę. Daj proszę znać, jak się będziesz czuła. I udziel kilka wskazówek odnośnie pobytu. Przetrzesz szlak :) Trzymam kciuki :)
maga83 jak wrócę to napiszę jak wygląda jod na Przybyszewskiego , ciężko się coś dowiedzieć większość osób na forum jest z Gliwic.
maga83 napisał:Wczoraj na wizycie dowiedziałam się tylko, że w Poznaniu wszystkie rzeczy z normalnego oddziału zabieramy do izolatki, nie zostawia się ich w szatni. Reszta standardowo o wodzie i kwaśnych cukierkach. Jeszcze raz powodzenia :)
Witam jestem po jodzie na Przybyszewskiego . Oddział D1 bardzo mały cztery pokoje bez łazienek . Do izolatki zabiera się wszystko i tak samo można wszystko zabrać do domu . W izolatce są ubikacje . Wspólna łazienka na 2 pokoje . W pierwszym dniu badania - ja byłam w piątek . Sobota i niedziela zastrzyk . W poniedziałek jod . Miałam mała dawkę 30 jodu we wtorek wypis . W piątek jadę na scyntografię . Pozdrawiam