Proszę napiszcie jakie mieliście wyniki hormonów w trakcie diagnozy raka ? Nie chodzi mi o dokładne wyniki po prostu czy były w normie czy nie. Ja będę mieć biopsję w środę, podobno na wynik czeka się do miesiąca, strasznie to wszystko długo trwa. czy Wy też czekaliście tak długo? Wynik był gdzieś internetowo czy musieliście przyjechać osobiście? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
Próbowałabym dostać się na wizytę do endokrynologa. Jeśli by była potrzeba, zrobiłby od razu USG. Nie wiem, jakie terminy są do Twojego lekarza. Ja mam numer telefonu do swojego endokrynologa i jak nie ma szybkich terminów a coś się dzieje, mogę zadzwonić i przyjść wcześniej na wizytę. Badasz się regularnie, więc pewnie wszystko w porządku, ale dla świętego spokoju bym to skonsultowała.
Co do jodu - też będę miała go w lutym, ale w Poznaniu. Powiedziano mi, że trzeba zabrać coś kwaśnego i duuuuużo wody do picia, ze 3 litry na dzień, żeby wypłukać nadmiar jodu, można też wziąć herbatkę moczopędną :) Z wodą pod prysznicem także trzeba uważać. Ja będę miała zastrzyk, nie wiedziałam nawet, że to może coś zmieniać poza tym, że będę musiała ponoć być wcześniej w szpitalu :/ W Poznaniu oddają rzeczy z izolatki, trzeba je wsadzić w worek i odstawić na miesiąc.