Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
dziewczyny znowu mam dola z nowu zaczelam plakac bo mialam nadzieje ze potwierdza to co w irl ale sie rozczarowalam i zadreczam sie ze nie zrobilam tej operacji w pl i jusz jestem 6 tygodni po operacji i czeka mnie druga .... czy ktos jest w tanie mnie akos pocieszyc .... bo czuje ze za dlugo zwlekam i sie okropmnie boje . cchoc mowia ze nie mam przezutow to lekarze powiedzieli ze wywala mi wszysko czyli wezly tesz
-
czesc dziewczyny z konsultowalam ise ze lekarzami w pl i pokazalam im te wszystkie wyniki usg i z operacji opis i.... powiedzieli mi ze oni by mi wyzucili cala tarczyce wraz z wezlami zeby nie mial gzie sie pszezucic a... w irl powiedzieli ze ten prawy plat co wycieli to wystarczy i jade do pl jescse pszed swietami ,mam nadzieje ze bende miala te operacje szybko aaa i mialam robione badanie na te termoglobuliny powiedzieli ze wynik jest dobry ale doklanie nie powiedzieli
-
beatakola
Ten lekarz to endokrynolog czy chirurg? Szukam endo , ktory ustawilby mi leki i zasatnowil sie nad tym wszystkim. Ja choruje na tarczyce od chyba 18 lat. Mialam nadczynnosc, lecznie jodem, teraz niedoczynnosc i w miedzyczasie przyplatal sie ten Ca. Caly czas mamm objawy niedoczynnosci mimo brania euthyroxu 150 i tsh 0,007.
gdzies wyczytalam,ze moga byc klopoty z nadnerczami ,lae nie wiem jak to zbadac.
Czy slyszal ktos cos moze na ten temat?
-
Nie znam nikogo w tych miastach . Jeśli Ty mieszkasz w Trójmieście to do tych miast masz daleko . Ja leczę się w przyszpszitalnej poradni w Zgierzu u lekarki , która mnie prowadzi w szpitalu.Dwukrotnie operował mnie lekarz z Matki Polki w Łodzi.Ma dobrą opinie i przyjmuje prywatnie w kilku miastach w centrum również w Łowiczu.Ta poradnia jest nowoczesna i wyposażona w dobry sprzęt - tak mówił ten lekarz. Jak leżałam w szpitalu to rozmawiałam z pacjentami z różnych miast - z Warszawy , Poznania itp Łódź z tego co wiem jest dobrym ośrodkiem dla tarczycowców. W sumie to dziwne , że lekarze nie leczą takich przypadków. Może spróbuj na znanylekarz.pl choć do internetu można wrzucić wszystko .
-
Witajcie Kochani!
Dawno nie pisałam bo miałam dużo spraw na głowie a moje samopoczucie nie było najlepsze.
Mam kłopot- nie mogę znaleźć endokrynologa w Trójmieście, który specjalizowałby się w leczeniu osób po nowotworze tarczycy - mam wycięta tarczycę z powodu raka brodawkowatego.
Moja była pani doktor powiedziała,że ona nie zajmuje się takimi osobami jak ja.
A lekarze prywatni do których mam namiary maja kalendarze zajęte nawet na przyszły rok i nikt nie chce przyjmować nowych pacjentów.
Chętnie wybrałabym się nawet do innego miasta- Warszawy czy Krakowa a właściwie do każdego gdzie miałabym dobry dojazd najlepiej PKP.
Jeśli znacie dobrych endo ,którzy zajmują się pacjentami nowotworowymi po operacji to proszę o info .
pozdrowionka dla wszystkich
-
Użytkownik @ona25 napisał:
Jestem pewna ze ani Ty ani ja nigdy juz nie bedziemy musialy miec operacji z tego powodu !!! :) :) :)
czego życzę wszystkim :)
-
Jestem pewna ze ani Ty ani ja nigdy juz nie bedziemy musialy miec operacji z tego powodu !!! :) :) :)
-
obym nigdy już nie miałam operacji z tego powodu . Korekta nosa bo w dzieciństwie miałam uraz i teraz stwierdziłam , że czas na zmiany.
-
aha
ufff myslalam ze mialo to cos wspolnego z byla choroba
Pozdrawiam :)
-
korekta nosa w znieczuleniu ogólnym