Kusia napisał:hej :) jakie macie doświadczenie ze spryclem?
Przyjmuje Sprycel 100 mg od sierpnia 2017 r. Jest to mój 3. lek i w końcu trafiony. 🙂 Nie mam żadnych efektów ubocznych (odpukać) i od dłuższego czasu molekularnie trzymam się około 0% lub z 0.00...%. Czasem zdarzają mi się bóle uda i biodra, ale najpewniej od siedzącego trybu życia
dzień dobry wszystkim,
Jestem żoną mężczyzny chorującego na przewlekłą białaczkę szpikową. O diagnozie dowiedzieliśmy się w styczniu. Mąż bierze codziennie immatynib 400 i wyniki leukocytów ma już w normie. Czekamy na pierwsze badania genetyczne. Ogólnie to ze skutków olubocznycb odczuwa bóle mięśni i wrażliwość na zimno.
Trochę przestudiowałam forum i widziałam, że polecacie kurkuminę oraz olej z ostropestu.
Mąż otrzymał wskazanie, żeby pić kleik z siemienia lnianego.
Czy jeszcze macie jakieś rady?
Wszystkim życzę dużo zdrowia i pamięci do brania leków
Witam serdecznie wszystkich. Alebabka powiem na swoim przykładzie po roku zażywania Immatynibu wynik BCR-ABL miałem na poziomie 0,03%, Twój wynik dokładnie 0,0096% osiągnąłem po 21 miesiącach. Moja Pani hematolog mówi tak... po pierwsze unormowanie wyników z krwi, potem remisja cytogenetyczna a najważniejsze samopoczucie oraz jak najmniejsze skutki uboczne...wtedy można powiedzieć że odpowiedź molekularna jest optymalna i leczenie odnosi zamierzony cel, czyli lek jest skuteczny i działa 🙂. Pozdrawiam serdecznie i życzę samych zer...to niby tylko cyfry ale jak błogo działają na samopoczucie psychiczne 👍😎😁.