Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
co jaki czas musicie się stawiać do szpitala na badania?Mama chodzi co 3 miesiące,leczy się już rok czasu,czy później będą też większe odstępy w wizytach w szpitalu np.6 miesięcy?
Elu Ibuprom można brać czy coś się zmieniło, a chce się Was zapytać czy szczepicie się 4 dawką szczepionki przeciwko covid. Bo tak teraz ucichło i wszyscy zdrowi . Pytałam swojej dr to sama była zdezorientowana bo teraz sie o tym nie mówi.Pozdrawiam
Poznań - wizyty co 3 miesiące. Jestem po trzech dawkach szczepionki przeciw covid, Czwartą zostawiam sobie na sierpień/wrzesień przed ponownym wzrostem zachorowań. Dodatkowo na początku roku miałam Covid, przesłam najlżej z całej rodziny.
W razie przeziębienia staram sie bez leków jakimiś naturalnymi sposobami, ale jak już muszę to biorę ibuprofen.
Zastanawiam się ,czy częstotliwość wizyt zależy od leku, czy to podejście regionalne. Ja biorę dazatynib (sprycel) i muszę jechać na wizytę co 2 m-ce i oczywiście co 3 m-ce BCR. Leczę się w woj. lubelskim.
Pozdrawiam B.B.