Tatka, super wynik. Rewolucje żołądkowo-jelitowe i mdłości miałam regularnie co godzinę po tabletce, teraz raz w tygodniu.
Niestety włosy jak wypadały tak wypadają. Dobrze, że startowałam z gęstą czupryną, bo inaczej miałabym już niezłe prześwity. Póki co używam odżywki Vax i czekam na rezultaty😁
Marta 1885. U mnie wyniki poza normą były ponad pół roku. Wszyscy lekarze twierdzili że to wina karmienia piersią, byłam rok po porodzie. Moje wyniki wahały się między 13-19 tys wbc. Miałam wszystkie badania USG brzucha, RTG klatki, wizyty u laryngologa, ginekologa, endokrynologa i wszystko było w porządku. Dopiero gdy płytki poszły do góry zaczęto myśleć o zbadaniu szpiku. Czekanie było najgorsze. Psychicznie było mi bardzo ciężko, leczę się od 2,5 roku. Do teraz strach pozostał, ale nie przed białaczką tylko przed innymi chorobami ;)
Tak lekarz mi mówił że to jest silny lek ale bardzo skuteczny. Ze ja jestem młoda i żeby jak najszybciej wyjść z tej chorby. Podbno bardzo skoteczny lek. Ale skutki ma przerażające. 😪
Maronia w Niemczech przez to że jestem młoda osoba dostałam lek 2 generacji żeby spróbować pozniej jak najszybciej go odstawić. Jadnak zawiódł. Imatinib to jest słabszy lek i lekarze stwierdzili ze to długo zejdzie zanim uzyskam dobre wyniki. A niestety Tera dostaz ponatinib
W Niemczech nie juz głównie zaczynają leczyć lekami 2 generacji. Czyli w Polsce lek 3 generacji jest tylko na podratowanie życia? W ostateczności??