Witam, po konsultacji z moją hematolog oraz lekarzem rodzinnym, szczepię się w miejscu zamieszkania w tkz. szpitalu węzłowym, te właśnie szczepią grupy specjalne...Termin mam na 17.03. środa g.14:00. W związku z tym, iż noszę mundur, zapisałem się też w wojsku ale tam podobno będą szczepić Astrą!? A tu mam Pfizera. Pani także powiedziała że zalecany jest wspomniany Pfizer lub Moderna. O wszystkim będę meldował na bieżąco oczywiście, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Cześć. Dzisiaj byłam na szczepieniu - szczepionka pfizer. Na razie czuje się dobrze.
Pisałam wcześniej, że dwoje moich dzieci złapało koronawirusa w przedszkolu. Na szczęście z mężem się nie zaraziliśmy, mimo tego, że mamy dosyć małe dzieci więc nie było możliwości zachowania dystansu.
Co do przeziębienia, hematolog kazała unikać paracetamolu bo obciąża wątrobę. Zawsze staram się leczyć jak najbardziej naturalnymi domowymi sposobami. Gdy idę do lekarza zawsze mam przy sobie wydrukowana stronę z lekami które wchodzą w interakcję z imatynibem. Chociaż mimo tego zdarzyło się, że dostałam lek (maść od dermatologa) którego nie można przyjmować z imatynibem.