BasiaM zapytam moja Panią hematolog o taki zestaw, bo sama z siebie nic nie proponuje, a czytałam dużo o tym, ze my zgłasza powinnismy D3 łykać. Ja tez robiłam przeciwciała 3 tyg po przebytym „przeziębieniu” i kontakcie z zakażonym i wyszło IGM - wykryto IGG- nie wiec wg. Testu byłam w trakcie choroby lub na początku, brak objawów. Podobno te testy są mało wiarygodne .
Jadwigap super gratulacje to wynik marzenie 🙂 Czy miałaś propozycje odstawienia leków po tylu latach? Czy chciałabyś odstawić czy wolisz nie ryzykować?
Polineczka gdy brałam glivec to miałam 0,00 a przy generykach trochę wyżej. Jeśli chodzi o odstawienie leków to propozycji konkretnej nie miałam. Ja biorę mniejszą dawkę imatynibu bo 300 mg. Oczywiście rozmawiałam kiedyś z dr o odstawieniu ale u nas jeszcze nie bylo takiej wiedzy na temat odstawienia i strach co wtedy jak choroba wróci z podwojoną siłą i tak zostało do dziś. Narazie jest ok. Oby przetrwać ten Covid to będzie dobrze. Pozdrawiam, życzę zdrówka i miłych rodzinnych świąt♥️
Witam wszystkich mi na ostatniej wizycie moja Pani dr powiedziała że my ludzie z CML jesteśmy zaliczani do grupy ludzi zdrowych nie znajdujemy się grupie ryzyka w związku z Covidem. Troszkę mnie to poirytowalo. Wspomniała że taka informację otrzymała na jakimś szkoleniu czy sympozjum. Jaka jest wasza siedzące i opinia na ten temat. Mi badania wyszły 0,0000 a ostatnio miałem 0,0025 więc super. Pozdrawiam