A co tak smutkiem powiało, depresja was dopadła, nie tylko na białaczkę ludzie umierają. Ja jak zaczęłam chorować zawsze z tyłu głowy miałam ile jeszcze przeżyje a tu już na przestrzeni czasu wielu moich znajomych odeszło nie związanych z białaczka. Każdy z nas ma swój czas zaplanowany w "gwiazdach". Pozdrawiam 😍
Mam jeszcze takie pytanie do pobieraczy imatynibu. Czy bierzecie jakieś leki osłonowe na problemy żołądkowo- jelitowe? Bo na gastroskopii mi wyszło zapalenie przełyku i refluks żołądkowo przełykowy. I ostatnio mam spore zgagi. I złe samopoczucie szczególnie rano. Podejrzewam że ten lek naprawia wszystko pomału.
Juras dobrze powiedziane "naprawia wszystko po mału". Ja pije siemię lniane i rodzinna dała mi Ozzion 20 mg i co jakiś czas biorę. Biorę gdy czuje żołądek a imatinib popijam najczęściej kompotem z jabłek. Taka jest prawda, że jedno ratuje a drugie psuje. Pozdrawiam i życzę zdrówka 😍
.
Chciałem zapytać czy macie problemy z gardłem, krtanią i zatokami, szczególnie przez okres jesienno-zimowy? Czy to może powiązane z tym refluksem jest. Bo ja z rana jestem nie do życia, wiecznie nos zatkany i oddychać ciężko. Nie wiem czy ja jestem jakiś specyficzny czy te leki tak działają fantastycznie.